Artikel top billede

(Foto: CIO US)

IBM satser stort på dataanalyse

Analyse og business intelligence ses af mange it-chefer som strategiske krav. Derfor investerer IBM nu over en halv milliard kroner i forskning i dataanalyse.

Computerworld News Service: IBM er blevet opmærksom på et stigende behov for værktøjer til analyse af såkaldt "big data" og vil derfor investere 533 millioner kroner i forskning i avanceret data-analyse i stor skala, offentliggjorde virksomheden fredag.

Herudover lover IBM 20 nye services, der skal hjælpe kunderne med hurtigt at analyse petabytes af data.

"Vi mener, at det er et godt tidspunkt at øge forskningsindsatsen i forhold til hvordan vi tænker på big data og hvordan folk kan få brugbare indsigter ud af dataene," siger Rod Smith, der er vice president of emerging technologies hos IBM.

Pengene vil gå til at undersøge forskellige måder at gøre software, systemer og services bedre til at analyse data. "Analytik er fremragende, men hvis man kan kombinere analytik og specifikke problemstillinger og ekspertise inden for afgrænsede problemer, så kan man definere resultaterne på unikke måder," fremhæver Smith.

Selvom it-branchen i forvejen har masser af software til business intelligence og andre former for analyse, så mangler der stadig værktøjer til analyse af store mængder ustrukturerede data, påpeger Smith.

Omkring 80 procent af dataene i en virksomhed er ustrukturerede, hvilket betyder, at de ikke uden videre kan kategoriseres i databaser.

Mange af IBM's kunder indsamler ifølge Smith store mængder data via software- eller hardwarebaserede sensorer men mangler muligheder for at analyse alle disse data. "Fra et forskningsmæssigt perspektiv kan vi spørge, hvad det betyder og hvad vi kan gøre inden for disse nye områder for at hjælpe," forklarer han.

IBM vil gennemføre forskningen i allerede eksisterende faciliteter frem for at åbne nye centre. "Projekter fra hele verden vil blive evalueret," siger han.

De service-løsninger, der bliver udviklet, vil inkludere en række analyse-funktioner, fortæller Steve Sams, der er vice present of site and facilities services hos IBM Global Technologies Services.

Et af disse nye værktøjer ved navn Cloud Workload Analysis vil gøre det muligt for organisationer at lave en karakteristik af deres it-arbejdsbyrder og derigennem identificere hvilke opgaver, der kan flyttes til skyen.

Et andet værktøj gør brugerne i stand til at provisionere deres egen storage frem for at gå igennem en storage-administrator, hvilket reducerer, hvor lang til administratoren skal bruge på at administrere ressourcerne.

IBM har også offentliggjort en ny softwarepakke, der ved hjælp af Hadoop kan analyse petabytes af streaming-data på under et millisekund.

Denne software, der kombinerer dataanalyse-frameworket InfoSphere BigInsights og analyse-værktøjet InfoSphere Streams, kan hurtigt analysere tekst, video, lyd, click streams, billeder og andre former for data.

IBM hævder, at denne softwarepakke kan analysere data op til 350 procent hurtigere end konkurrerende løsninger i markedet.

I en nylig spørgeunderspøgelse for IBM af 3.000 it-chefer erklærede 83 procent af respondenterne sig enige i udsagnet, at analyse og business intelligence vil spille en afgørende rolle i deres virksomheds strategiske vækst.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere