Artikel top billede

Nordisk CSC-svindel granskes på femte måned

I mindst et halvt års tid har børstilsyn og revisorer forsøgt at komme til bunds i sag om mistanken om million-svindel hos CSC i Norden.

Mistanke om svindel for omkring 430 millioner kroner hos CSC i Norden undersøges nu på mindst femte måned.

Det fremgår af en netop offentliggjort meddelelse fra selskabet.

"Undersøgelsen af de regnskabsmæssige uregelmæssigheder i den nordiske region er ikke fyldestgørende nok til at tillade, at revisions-komiteen og virksomheden finder det hensigtmæssigt at indlevere regnskabet for regnskabsåret 1. april 2011," skriver selskabet.

Samtidig er det amerikanske børstilsyn SEC gået ind i sagen. Men dets undersøgelse er ikke færdig. 

"Derudover er det endnu ikke helt sikkert, hvordan resultatet af SEC og revisionskomiteens undersøgelser kommer til at se ud," skriver selskabet.

Sagen begyndte for alvor i januar 2011, da netop SEC indledte en civil efterforskning af sagen.

Den første mistanke om regnskabsrod blev dog beskrevet i en indberetning fra CSC den 10. november 2010.  

Særligt danske CSC-folk er under mistanke, fremgår det af CSC's egne oplysninger, der tidligere er givet til den amerikanske børsmyndighed.  

"Selskabet henfører en væsentlig del af reguleringerne i den nordiske region for de første ni måneder af finansåret 2011 til mistanke om forsætlige tjenesteforseelser blandt visse tidligere medarbejdere i vores danske datterselskaber," hed det i en indberetning.  

Hær af revisorer

I dagens meddelelse ridser selskabet dele af forløbet op. Her fremgår det, at udover SEC, så har en stribe revisorer også forsøgt at hitte hoved og hale i rodet.

Det er uvist præcist hvornår, men oprindeligt startede det som en intern undersøgelse.

"Undersøgelsen blev oprindeligt gennemført af virksomhedens egne medarbejdere, men senere hjalp både udefrakommende rådgivere og deres revisorer til med virksomhedens undersøgelse," skriver selskabet.

Den 28. januar 2011 orienterede SEC så CSC om, at det vil indlede en civil efterforskning.

"Den 2. maj, 2011, indledte bestyrelsens revisionskomite en uafhængig undersøgelse af emner med tilknytning til MSS og den nordiske region. Emnerne er identificeret med udgangspunkt i stævninger udstedt af børstilsynets Division of Enforcement, mens visse andre regnskabsemner er identificeret af revisionskomiteen, som har valgt at bevare den uafhængige rådgivning for at repræsentere CSC på vegne af, og under eksklusiv direktion af, revisionskomiteen i forbindelse med en sådan uafhængig undersøgelse," skriver selskabet.

SEC vil vide mere

Hovedpinen for selskabet lader altså slet ikke til at være ovre. Således fremgår det også af dagens meddelelse, at SEC nu ønsker flere oplysninger fra selskabet.

"Derudover har SEC's Division of Corporation Finance sendt breve til virksomheden med forespørgsler om yderligere oplysninger omhandlende de tidligere offentliggjorte justeringer i forbindelse med førnævnte regnskabsfejl, virksomhedens konklusioner i forhold til justeringerne og virksomhedens analyse af effektiviteten ved offentlighedskontroller og -procedurer og den interne kontrol over finansiel rapportering."

CSC meddeler, at det vil give SEC svar på de spørgsmål, som det ønsker.

Tidligere har en af selskabets amerikanske topchefer fortalt, at han aldrig har oplevet noget lignende i sin lange karriere. 

Samtidig afslørede han, at svindelen er begået af en håndfuld "afsporede personer".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere