Artikel top billede

Apples iOS 5: Her er de nye funktioner

Her er et kig på nogle af de interessante funktioner i det kommende iOS 5 til iPhone og iPad.

Læs også:
iCloud: Nu er det knald eller fald for Apple i skyen

Her er Apples iCloud - ny software på vej til din iPhone

Apple gør klar til at sende nyt Mac OS X på gaden

Apple sender et interessant budskab til udviklerne med iOS 5:

Hvis din applikation bliver populær, så vil vi måske forsøge at slå dig ihjel ved at integrere en tilsvarende funktion i OS.

Med iOS 5's Reminder-applikation, går virksomheden nemlig i kødet på alle de populære huskeseddel-applikationer som Remember the Milk, 2DO og Priorities.

Safari Reader og Reading List kan ende med at erstatte Instapaper og Readability.

Det nye kamera kan betyde enden for Camera+ og QuickPix. Apples iCloud går efter Dropbox, og iMessage kan muligvis erstatte applikationer som Whatsapp og GroupMe.

Retfærdigvis skal det nævnes, at en del af applikationerne giver mening i integration med OS, som for eksempel et forbedret kamera, iCloud og iMessage. Men Safaris Reader og Reminders er jeg ikke så sikker på.

Vil de nye funktioner gøre udviklerne sure? Det er svært at sige, men der findes dem, der tager nyheden med godt humør. Marco Ament, som er udvikleren bag Instapaper, tror rent faktisk, at Reading List vil hjælpe hans forretning.

"Hvis Reading List bliver almindeligt udbredt, så vil en del af de mennesker blive interesserede i at opgradere til en dedikeret, deluxe-applikation... Og de vil hurtigt finde Instapaper i App Store," skriver han på sin blog.

Endnu et slag til RIM

Når jeg spørger BlackBerry-brugere om, hvorvidt de vil holde fast i deres RIM-enhed frem for at skifte til en Android-enhed eller en iPhone, så giver de som regel den samme grund til at holde fast i RIM: BlackBerry Messenger.

BBM er en klient til beskeder, som gør det muligt at kommunikere med BlackBerry-brugere over hele verden, på samme måde som med Apples nyligt annoncerede iMessage.

Nogle kritikere peger på iMessage som en mulig BBM-dræber, der kan presse BlackBerry endnu tættere mod glemslen, i hvert fald på forbrugermarkedet. Men på den anden side bringer applikationer som Whatsapp allerede BBM-lignende funktioner til ikke-BlackBerry smartphones, og det har ikke slået BBM ihjel.

Men ingen af de applikationer er blevet indbygget i styresystemet på samme måde som iMessage, og det vil muligvis gøre det nemmere for BlackBerry-brugerne at skifte.

Apples nye funktioner til iOS 5 og iCloud forventes klar til efteråret, men virksomheden har endnu ikke offentliggjort en officiel udgivelsesdato.

Var Twitter-integration det næstbedste?

Apple er i gang med at integrere Twitter-funktionaliteter med iOS 5, men spørgsmålet er, om Twitter nu også var Apples førstevalg?

Funktionen til integration af Twitter-kontakter får mig til at undres. Med iOS 5 kan du integrere dine venners Twitter-brugernavne i kontaktinformationen og på den måde få hurtig adgang til deres Twitter ID.

Det er meget godt, men Twitter handler i højere grad om at tale med fremmede mennesker med samme interesser som dig selv end om at holde kontakten med vennerne.

Facebook, derimod, er det ideelle sociale netværk til lagring af informationer i adressebogen, eftersom man i højere grad har et personligt forhold til sine Facebook-venner, end man har til Twitter-følgere.

Faktisk tilbyder iPhones Facebook-applikation allerede funktionaliteter, der kan integrere dine Facebook-venner med dine kontakter i iOS.

I april 2010 cirkulerede der rygter om Facebook-integration i iOS 4, men det blev aldrig til noget. Vi ved desuden at Apple har haft problemer med Facebook over Ping, som er det musik-baserede sociale netværk i iTunes, som Apple introducerede i slutningen af 2010.

Jeg kan ikke lade være med at tænke, at Apple muligvis havde håbet på at integrere Facebook med iOS men endte med at vælge Twitter i stedet, da forhandlingerne med Facebook gik i vasken.

Det er ren spekulation, men med 600 millioner Facebook-brugere i verden, giver Facebook-integration så ikke meget mere mening?

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere