Artikel top billede

Politifolk støtter Prosa økonomisk i CSC-konflikt

Politifolk vælger nu side i konflikten hos CSC ved at støtte Prosa med 10.000 kroner. Men Politifolkene er trods dobbeltrollen loyale over for politiledelsen, når de i er tjeneste, forsikrer forbundschef.

De danske politibetjentes forbund, Politiforbundet, går nu aktivt ind i konflikten mellem fagforbundet Prosa og it-virksomheden CSC.
 
Således valgte Politiforbundet i denne uge at støtte Prosa med 10.000 kroner.
 
Politiforbundet repræsenterer de politibetjente, som hver morgen skal sikre, at konsulenter kan møde ind hos CSC på Retortvej i Valby for at udføre konfliktramt arbejde.
 
I den forbindelse har direktør Mogens Nørgaard fra virksomheden Miracle klaget til politiet over, at betjentene ikke gør nok for at sikre konsulenterne mod "at blive spyttet på, skubbet rundt, og i et enkelt tilfælde også slået", når de møder ind hos CSC og skal igennem blokadevagterne.
 
Forbundsformand Peter Ibsen fra Politiforbundet ser dog ikke noget problem i den dobbeltrolle, som politibetjentene dermed indtager.
 
"Jeg ser det ikke som noget problem, at vi som faglig organisation har nogle synspunkter på den faglige del af konflikten," siger Peter Ibsen til Computerworld.
 
Han ser politiets arbejde som helt adskilt fra den faglige kamp.
 
"Politiforbundet er jo politibetjentenes faglige organisation, og politibetjentene er så professionelle, at de udfører deres job loyalt, når de er under ledelse af politiets ledelse," fortæller han.
 
Vil bevare aftalemodellen
Umiddelbart har politifolk og it-medarbejdere ikke så meget med hinanden at gøre, men der er ifølge Peter Ibsen noget helt principielt på spil i CSC-konflikten.
 
"Vi forsøger at give et bidrag til, at vi kan bevare den danske aftalemodel. Alle i dette samfund roser den model, hvor arbejdsmarkedets parter indgår aftaler med hinanden," siger formanden.
 
Peter Ibsen mener, at der fra CSC's side er sket et brud på den danske aftalemodel.
 
"Bruddet sker, når man (CSC, red.) starter med at lockoute, inden man er færdig med at forhandle. Det er ikke den måde, vi plejer at gøre det på," siger han. 

Politiforbundet er ligesom Prosa medlem af hovedorganisationen FTF, der repræsenterer omkring 450.000 ansatte i Danmark.
 
Du kan se Politiforbundets pressemeddelelse her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere