Politifolk støtter Prosa økonomisk i CSC-konflikt

Politifolk vælger nu side i konflikten hos CSC ved at støtte Prosa med 10.000 kroner. Men Politifolkene er trods dobbeltrollen loyale over for politiledelsen, når de i er tjeneste, forsikrer forbundschef.

De danske politibetjentes forbund, Politiforbundet, går nu aktivt ind i konflikten mellem fagforbundet Prosa og it-virksomheden CSC.
 
Således valgte Politiforbundet i denne uge at støtte Prosa med 10.000 kroner.
 
Politiforbundet repræsenterer de politibetjente, som hver morgen skal sikre, at konsulenter kan møde ind hos CSC på Retortvej i Valby for at udføre konfliktramt arbejde.
 
I den forbindelse har direktør Mogens Nørgaard fra virksomheden Miracle klaget til politiet over, at betjentene ikke gør nok for at sikre konsulenterne mod "at blive spyttet på, skubbet rundt, og i et enkelt tilfælde også slået", når de møder ind hos CSC og skal igennem blokadevagterne.
 
Forbundsformand Peter Ibsen fra Politiforbundet ser dog ikke noget problem i den dobbeltrolle, som politibetjentene dermed indtager.
 
"Jeg ser det ikke som noget problem, at vi som faglig organisation har nogle synspunkter på den faglige del af konflikten," siger Peter Ibsen til Computerworld.
 
Han ser politiets arbejde som helt adskilt fra den faglige kamp.
 
"Politiforbundet er jo politibetjentenes faglige organisation, og politibetjentene er så professionelle, at de udfører deres job loyalt, når de er under ledelse af politiets ledelse," fortæller han.
 
Vil bevare aftalemodellen
Umiddelbart har politifolk og it-medarbejdere ikke så meget med hinanden at gøre, men der er ifølge Peter Ibsen noget helt principielt på spil i CSC-konflikten.
 
"Vi forsøger at give et bidrag til, at vi kan bevare den danske aftalemodel. Alle i dette samfund roser den model, hvor arbejdsmarkedets parter indgår aftaler med hinanden," siger formanden.
 
Peter Ibsen mener, at der fra CSC's side er sket et brud på den danske aftalemodel.
 
"Bruddet sker, når man (CSC, red.) starter med at lockoute, inden man er færdig med at forhandle. Det er ikke den måde, vi plejer at gøre det på," siger han. 

Politiforbundet er ligesom Prosa medlem af hovedorganisationen FTF, der repræsenterer omkring 450.000 ansatte i Danmark.
 
Du kan se Politiforbundets pressemeddelelse her.
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Bankdata klar med sin største it-leverance nogensinde: “Det er fire eller fem gange større end nogen andre projekter, vi har haft”
Om to måder går Bankdata ind i næste fase af det største initiativ i virksomhedens historie. “Det er fire eller fem gange større end nogen andre projekter, vi har haft. Det har været et stort og meget vigtigt projekt,” siger udviklingsdirektør hos Bankdata Christian Wiese.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.