Artikel top billede

NNIT: Køreskole-it kommer aldrig til at køre ordenligt

NNIT erkender, at køreskolernes prøvebooking-system ikke virker efter hensigten. Og det kommer det heller ikke til med den eksisterende kode.

Læs også: Kørelærere i it-blindgyde: Vi har fået nok!

Danske køreskolelærere er dagligt frustrerede over de mange problemer og lange ventetider, som køreprøve-bookingsystemet byder på.

Et værktøj, der er fundamentet for at drive en køreskole.

"Jeg kan ikke huske, hvornår jeg har åbnet systemet uden at modtage en fejlmeddelelse," har Jes Schmidt, talsmand for foreningen af frie kørelærere, tidligere sagt til Computerworld.

NNIT, der har udviklet systemet og samtidig driver det, indrømmer da også, at alt ikke fungerer efter hensigten.

"Problemerne kan vi ikke snakke os ud af. Det er et gammelt system, der løbende er blevet lappet. Det betyder, at der er lange svartider, og jeg kan godt forstå, at der er frustration blandt brugerne," siger Lars Andersen, der er vice president i NNIT.

Kræver helt ny kode

Han mener ikke, at det nuværende system kommer til at glide i olie.

"Vi har nedsat en taskforce, der skal sikre stabil drift, men det vil nok kræve et nybygget system, hvis det skal blive et moderne it-system. Det vil vi indstille til Kommunernes Landsforening," siger han.

Et andet problem for køreskolelærerne er, at systemet ikke virker med Macs Safari-browser.

"Det er ikke noget at gøre ved, men løsningen er, at man kan hente Firefox til Mac. Det løser problemet. Det er ikke muligt at understøtte alle browsere," lyder det fra NNIT.

Er det godt nok?

På NNIT's webside kan man blandt andet læse:

"NNIT skaber værdi ved at tage ansvar for vores kunders it, som var det vores egen. Vi sætter os i vores kunders sted og hjælper dem med at drive deres forretning mere effektivt gennem den rigtige brug af informationsteknologi."

Og

"Vi rådgiver om, udvikler, implementerer og drifter it-løsninger til regulerede brancher. Brancher, der stiller særligt høje krav til kvalitet og kontrol."

Lars Andersen, har I efter din mening efterlevet disse målsætninger i den it-løsning, som køreskolerne anvender til booking af prøver?

"Det er et gammelt system, der hen ad vejen er blevet lappet på. Det er ikke moderne længere."

Var det et ja eller et nej?

"Vi vil gerne levere et bedre system, men det vil kræve en investering."

Hvor mange penge vil det koste?

"Vi har ikke en konkret pris, men det vil vi drøfte med KL. Foreløbig vil jeg foreslå KL, at vi sætter os ned med køreskolelærerne og få løst de aktuelle problemer."

Så er bolden spillet over til kommunerne og deres pengepung.

Kommunernes Landsforening forsøgte i april at løse problemerne ved at sende it-løsningen ud i skyen, men det fejlede totalt.

Systemet kom derefter derefter tilbage i NNIT's datacenter, hvor problemerne ifølge både Kørelærerforeningen og NNIT altså fortsætter.

Læs også: Kørelærere i it-blindgyde: Vi har fået nok!




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere