Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Stor jubel over tilmelding til open source-jobs

Opbakningen til IT- og Telestyrelsens "Kod i Ferien"-projekt til studerende var ikke helt så stor som forventet. Alligevel kan styrelsens projektleder ikke få armene ned over tilmeldingen.

Læs også:
Antal ansøgere til open source-studenterjobs: 0

De nåede ikke helt i land. Men næsten.
 
IT- og Telestyrelsen kan mandag byde velkommen til 13 studerende fra seks universiteter og fire nationaliteter, når sommerferie-projektet "Kod i Ferien"-projekt bliver skudt i gang. 
 
Planen var at ansætte 15 studentermedhjælpere.

Men at styrelsen mangler at besætte to pladser, ødelægger ikke glæden hos projektleder Morten Kristoffer Hansen fra IT- og Telestyrelsens videncenter for open source og åbne standarder.
 
"Set i lyset af at vi prøver dette første gang, så har der virkelig været en god opbakning fra velkvalificerede studerende med en stor bredde i kompetencerne. Det er vildt fedt," lyder det fra Morten Kristoffer Hansen.
 
Kunstig intelligens og open source i skolen
IT- og Telestyrelsen fik kun de 13 ansøgninger fra studerende, som nu alle er ansat.
 
"Med 17 dages ansøgningstid midt i eksamensperioden, så er resultatet helt godkendt," siger Morten Kristoffer Hansen til Computerworld.
 
Han fortæller, at de studerende alle er kompetente medarbejdere.

De har i flere tilfælde udtrykt, at det var en ære at skulle være med til at arbejde med open source i den offentlige sektor.
 
De studerende skal blandt andet arbejde på projekter i styrelsens Software-børs, hvilket inkluderer artikel-eksport fra Borger.dk, mobil-tilpasse hjemmesiden Digitaliser.dk, arbejde med kunstig intelligens i et vagtplanlægningssystem, og en enkelt vil også bygge open source-applikationer til folkeskolen.
 
Ansættelsen går frem til den 31. august, og de studerende kan hver især se frem til en sommerferie-løn på 20.000 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere