Artikel top billede

CSC gav morgenbrød og kaffe: Velkommen tilbage

CSC gav de konfliktramte kaffe og morgenbrød første dag efter konfliktens afslutning. Se her, hvordan selskabet bød velkommen. Og hvad planen er nu.

Parkeringspladsen foran CSC's hovedkvarter på Retortvej i Valby var mandag for første gang i mange uger fyldt af biler.
 
Mandag var første arbejdsdag efter den for nogle af medarbejderne fire en halv måned lange konflikt, der sluttede i sidste uge. Det kan du læse mere om her.
 
Hos CSC fortæller projektdirektør Lars Lundsgaard, at CSC forsøger at se fremad.

Det var derfor vigtigt at forsøge at få medarbejderne til at føle sig velkomne.

Han fortæller, at CSC naturligvis er glade for sidste uges resultat, men at det vigtigste nu er at få det hele til at fungere optimalt igen.
 
"Vi har sørget for at tage godt i mod folk. Vi har haft arrangeret kaffe og morgenbrød og juice i vandrehallen, da folk ankom her på Retortvej."  
 
God stemning
Her kunne både konfliktende i længere og kortere tid sammen med de kolleger der hele tiden har været på arbejde stoppe op og få en bid brød, fortæller direktøren.
 
"Stemningen har været god og der var gensynsglæde både bland kollegerne, der har været ude og de, som har været her hele tiden," siger han. 
 
Fik udstyr retur
Han fortæller, at folk efter morgenbrødet gik ud i de afdelinger, som de enten har været lockoutet eller har strejket fra. Her overtog den nærmeste leder gensynsprocessen. 
 
Onsdag vil ledelsen også på et såkaldt townhall-møde orientere medarbejderne om fremtiden, forretningsmuligheder, og hvad der er sket siden medarbejderne forlod arbejdspladsen. 
 
CSC har morgenen igennem haft ekstra personale til at hjælpe med at udlevere de ansattes adgangskort, mobiltelefoner, bærbare computere samt bruttolønsindkøb.   
 

Så lang tid går der, inden de ansatte får adgang til systemerne

Det eneste praktiske, som kommer til at tage lidt tid, er ifølge Lars Lundsgaard etableringen af de logiske adgange til systemerne.

Dermed må de ansatte fra konflikten vente lidt på rent faktisk at få udleveret deres passwords og kunne producere noget arbejdsrelateret. 
 
"Der kan gå 24 timer, inden adgangene er på plads," siger han. 

Men det passer fint ind i planen, idet CSC har afsat dagen til at få sagt rigtigt goddag til hinanden og få reetableret den gode relation mellem dem, som hele tiden har været på arbejde og dem, som har været i konflikt, siger Lars Lundsgaard.
 
"De, som hele tiden har været her, er jo ikke skruebrækkere. De er folk fra en anden overenskomst, og dermed har de blot skullet passe deres normale arbejde," siger han. 
 
Vikarer skal overlevere viden
De under konflikten omdiskuterede vikarer og kolleger fra andre lande skal iføleg Lars Lundsgaard nu overlevere deres viden til de returnerede medarbejdere, hvorefter de skal udfases.
 
"Vi har nogle opsigelsesvarsler på dem, som vi skal have effektueret, men nogle steder har vi også en lille arbejdspukkel, som vi skal have afviklet. Så vi forventer, at der kommer til at gå lidt tid, endnu inden det er helt på plads." 
 
Dermed kommer CSC's konfliktafløsere til at omgås de returnerede ansatte fra konflikten i det daglige et stykke tid.
 
"De vikarer eller konsulenter og EMEA-folk, der har været inde, vil stadig sørge for, at driften kører videre. I al fald i dag. Og så kommer der en langsom udfasning," siger Lars Lundsgaard.
 
Skal skrive under inden 14. dage
Han fortæller, at de returnerede medarbejdere i løbet af nogle vil modtage et brev med de nærmere vilkår omkring den nye overenskomst med HK/Privat.
 
Brevet er ifølge direktøren udformet som et varsel på syv måneder, hvor de nye løn- og ansættelsesvilkår træder i kraft.
 
Han fortæller, at fristen for at skrive under endnu ikke er helt på plads, men at det formentlig bliver indenfor et par uger.
 
"Vi er selvfølgelig interesseret i at det kommer ud inden den 30. juni, for der skal varsles med et helt antal måneder, og vi har valgt at varsle med syv måneder som er det længste der findes," siger han.

Læs også:

CSC-strejkende vender tilbage til arbejdet

Opråb til Prosa: Erkend nederlaget og kom videre

HK skubber Prosa ud af CSC: Bedre end ingenting

Arbejdsretten: CSC kan droppe overenskomster
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere