Artikel top billede

Ny trojaner lytter med på din mobilsnak

Sikkerhedsanalytiker har fundet malware på Android, der optager og gemmer dine telefonsamtaler på SD-kortet og muligvis sender dem til en fjernserver.

Computerworld News Service: En ny trojansk hest på Android er ifølge en sikkerhedsanalytiker fra CA i stand til at optage dine telefonsamtaler.

En anden trojaner, der tidligere er blevet fundet af CA, loggede detaljer såsom varighed af indkommende og udgående opkald, men den malware, der blev identificeret i denne uge, optager selve telefonsamtalen i formatet AMR og gemmer optagelsen på enhedens hukommelseskort.

Denne malware "smider også en 'konfigurations'-fil med information om en fjernserver og parametre," skriver sikkerhedsanalytiker hos CA Dinesh Venkatesan i et blogindlæg, hvilket muligvis betyder, at de optagede opkald kan uploades til en server, hvorfra angriberen har adgang til dem.

Venkatesan har testet trojaneren i "et kontrolleret miljø med to mobilemulatorer, der kørte sammen med simulerede internet-services."

Resultaterne har han offentliggjort skærmdumps af. Det ser ud til, at trojaneren kun installeres, hvis brugeren af Android-enheden klikker på "Installer"-knappen i en meddelelse, der har en slående visuel lighed med legitime applikations installationsskærme.

Når trojaneren og fjernserverens konfigurationsfil er installeret på Android-enheden, vil et opkald så at sige "udløse bomben" - med andre ord igangsætte optagelsen og lagringen af opkaldet.

"Da det i forvejen er vidt og bredt anerkendt, at dette år bliver et år med mobil malware, så råder vi smartpone-brugere til at være mere logiske og følge de grundlæggende sikkerhedsprincipper, når de surfer og installerer applikationer," advarer Venkatesan.

Android-platformen giver en større fleksibilitet end på iPhone ved at tillade installationen af tredjeparts-applikationer - endda også apps der ikke er godkendt til Googles Android Market - men denne frihed er også forbundet med en øget sikkerhedsrisiko.

Der er også blevet fundet applikationer inficeret med malware i selve Android Market, men man kan som bruger beskytte sig selv ved at installere antivirussoftware præcist som på en almindelig computer.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?