Artikel top billede

Ny trojaner lytter med på din mobilsnak

Sikkerhedsanalytiker har fundet malware på Android, der optager og gemmer dine telefonsamtaler på SD-kortet og muligvis sender dem til en fjernserver.

Computerworld News Service: En ny trojansk hest på Android er ifølge en sikkerhedsanalytiker fra CA i stand til at optage dine telefonsamtaler.

En anden trojaner, der tidligere er blevet fundet af CA, loggede detaljer såsom varighed af indkommende og udgående opkald, men den malware, der blev identificeret i denne uge, optager selve telefonsamtalen i formatet AMR og gemmer optagelsen på enhedens hukommelseskort.

Denne malware "smider også en 'konfigurations'-fil med information om en fjernserver og parametre," skriver sikkerhedsanalytiker hos CA Dinesh Venkatesan i et blogindlæg, hvilket muligvis betyder, at de optagede opkald kan uploades til en server, hvorfra angriberen har adgang til dem.

Venkatesan har testet trojaneren i "et kontrolleret miljø med to mobilemulatorer, der kørte sammen med simulerede internet-services."

Resultaterne har han offentliggjort skærmdumps af. Det ser ud til, at trojaneren kun installeres, hvis brugeren af Android-enheden klikker på "Installer"-knappen i en meddelelse, der har en slående visuel lighed med legitime applikations installationsskærme.

Når trojaneren og fjernserverens konfigurationsfil er installeret på Android-enheden, vil et opkald så at sige "udløse bomben" - med andre ord igangsætte optagelsen og lagringen af opkaldet.

"Da det i forvejen er vidt og bredt anerkendt, at dette år bliver et år med mobil malware, så råder vi smartpone-brugere til at være mere logiske og følge de grundlæggende sikkerhedsprincipper, når de surfer og installerer applikationer," advarer Venkatesan.

Android-platformen giver en større fleksibilitet end på iPhone ved at tillade installationen af tredjeparts-applikationer - endda også apps der ikke er godkendt til Googles Android Market - men denne frihed er også forbundet med en øget sikkerhedsrisiko.

Der er også blevet fundet applikationer inficeret med malware i selve Android Market, men man kan som bruger beskytte sig selv ved at installere antivirussoftware præcist som på en almindelig computer.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Danske Globeteam solgt: Aktiemajoriteten overtages af stor kapitalfond - skal nu gøres klar til international ekspansion
Direktør Claus Moldow og Kirk Kapital sælger deres fremgangsrige danske konsulenthus Globeteam til den store kapitalfond Norvestor.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.