Artikel top billede

Sådan fikser Amazon Dublin-anlæg efter nedbrud

Efter stor kæmpenedbrud i Dublin er Amazon i gang med at forbedre sin sikkerhed. Se her, hvordan selskabet har tænkt sig at løse problemet.

Læs også: Microsoft- og Amazon-skyerne dræbt af lyn.

Computerworld News Service: Amazon Web Services har lært lektien efter det store nedbrud, der ramte selskabets datacenter i Dublin i Irland fornylig.

Det kan du læse mere om her.

Selskabet vil nu arbejde på at forbedre redundansen i strømtilførslen samt load balancing.

Desuden vil selskabet arbejde med måden, der kommunikeres på, når noget går galt med dets cloud, lover selskabet i en opsummering af hændelsen.

Sådan gik det galt

Denne selvevaluering går i dybden med årsagerne til nedbruddet, der påvirkede tilgængeligheden af Amazons EC2 (Elastic Compute Cloud), EBS (Elastic Block Store), RDS-databasen samt Amazons netværk.

Service-forstyrrelsen begyndte 7. august klokken 10:41 lokal tid, da Amazons elselskab havde driftssvigt i en transformer.

Først lød forklaringen på lynnedslag, men elselskabet mener nu, at dette ikke var den egentlige årsag og undersøger stadig sagen, fortæller Amazon.

Normalt sker der det, når den primære strøm går, at backup-generatorer sømløst tager over.

Programmable Logic Controllers (PLC'ere) sørger for, at den elektriske fase er synkroniseret mellem generatorerne, før de bringes online.

Stor fejl

Men i dette tilfælde blev en af PLC'erne ikke færdig, sandsynligvis på grund af en stor fejl i forhold til jordforbindelse, hvilket ifølge Amazon desuden førte til nedbrud i nogle af generatorerne.

For at forhindre at noget sådant sker igen, vil Amazon tilføje redundans og mere isolering til sine PLC'er, så de er bedre isoleret fra andre nedbrud, forklares det.

Amazons cloud-infrastruktur er inddelt i regioner og såkaldte Availability Zones eller tilgængelighedszoner.

Regionerne - datacentret i Dublin er for eksempel knudepunkt for EU West Region - består af en eller flere tilgængelighedszoner, som er designet til at være isoleret fra nedbrud i andre zoner i samme region.

Ræsonnementet er, at kunderne kan anvende adskillige zoner for at få en bedre tilgængelighed, hvilket er noget, Amazon arbejder på at forenkle.

På tidspunktet for nedbruddet oplevede EC2- og EBS-kunder med adskillige tilgængelighedszoner i EU West Region ifølge Amazon ingen service-forstyrrelser.

Administrationsserverne blev dog overbelastede på grund af nedbruddet, hvilket påvirkede ydelsen i hele regionen.

Amazon vil desuden implementere en forbedret load balancing, for at forhindre at dette sker igen.

Derudover har Amazon i løbet af de seneste par måneder "arbejdet på en yderligere isolering af EC2-kontrolplan-komponenter, for at sørge for at mulig latens eller driftssvigt i en tilgængelighedszone ikke påvirker vores evne til at behandle signaler til andre tilgængelighedszoner," forklares det i selvevalueringen.

Dette arbejde er stadig igangværende og der vil ifølge Amazon gå flere måneder, før det er afsluttet.

Læs også: Microsoft- og Amazon-skyerne dræbt af lyn.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere