Artikel top billede

Foto: Sem Rox

Google: Snart kan du chatte på din tv-skærm

Google TV er ikke kommet helt godt fra start, men Google satser fortsat på denne platform, forsikrer bestyrelsesformand Eric Schmidt. I 2012 bliver det europæernes tur til at få Chrome ind i stuen.

Computerworld News Service: Google TV er endnu ikke klar til at kaste håndklædet i ringen. Det vil derimod blive lanceret i Europa tidligt næste år - på trods af en usikker start i USA.

Google TV er i USA blevet mødt med blandede anmeldelser og havde problemer på indholdssiden, da tre store amerikanske tv-netværk, ABC, CBS og NBC, blokerede for video-streaming af komplette episoder af tv-programmer fra deres websites til Google TV-produkter.

Visse analytikere har sat spørgsmålstegn ved, om Google TV overhovedet kan klare sig i det overfyldte marked for video-streaming. Men indtil videre fortsætter projektet.

Googles bestyrelsesformand, Eric Schmidt, offentliggjorde, at Google TV er på vej i Europa som en del af en kommentar fredag aften under Edinburgh International Television Festival i Skotland.

"I USA var der de, som frygtede, at vi sigtede efter at konkurrere med tv-netværk og indholdsleverandører. Faktisk er vores hensigt det stik modsatte," påpeger han over for Reuters.

"Vores mål er at støtte underholdningsindustrien ved at levere en åben platform, som næste generation af tv kan bruge i sin videre udvikling, ligesom Android er en åben platform til den næste generation på mobilområdet," tilføjer Eric Schmidt.

Chat på tv-skærmen

Googles køb for 65 milliarder kroner af Motorola Mobility tidligere på måneden kan vise sig at blive til stor fordel for Google TV ved at tilføje en af de største producenter af settop-bokse.

Motorola Mobility har også solide forhold til kabelselskaber, hvilket åbner flere døre for Googles forsøg på at gøre indtog på tv-skærmene rundt omkring i hjemmene.

Google TV bringer Chrome ind i stuen og gør det muligt for brugerne at søge efter de ting, de er interesseret i, hvad enten det er navnet på en skuespiller, et sportshold eller en tv-kanal, og henter indhold ned fra nettet samt oplysninger om, hvor og hvornår der kommer noget om det på tv. Hvis man har et webcam, kan man også bruge sit tv som skærm til videochat.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere