Jubii får millioncheck af Lycos

Internetportalen Jubii har fået 10-15 millioner kroner af sin ejer. Årsregnskabet for 2001 er endnu ikke klar, men ifølge administrerende direktør Henrik Sørensen opnåede Jubii et positivt driftsresultat sidste år. Det samlede resultat kan derimod godt vise sig at ende med et underskud i millionklassen.

Danske Jubii har forleden fået tilført ny kapital af sin internationale ejer Lycos, fremgår det af oplysninger hentet hos Erhvervs og Selskabsstyrelsen.

Det fremgår ikke af registreringen, hvor stort et beløb, der er tale om, men ifølge Jubiis administrerende direktør Henrik Sørensen drejer det sig om mellem 10 og 15 millioner kroner. Præcis hvor meget, kan han ikke huske.

Betaling for udvikling

Pengene er kompensation for de udviklingsomkostninger på to millioner kroner om måneden, som Jubii bruger på at udvikle systemer til Lycos udenfor Danmark, forklarer Henrik Sørensen.

- Der er ikke tale om penge til dækning af tab på driften i Danmark, fastslår han.

Danmarks mest besøgte internetportal omsatte sidste år for 48 millioner kroner, men formåede kun at tjene nogle få hundrede tusinde kroner, hvilket i høj grad hænger sammen med afmatningen på annoncemarkedet.

Siden har Jubii sat en række initiativer i gang med det formål at kradse penge ind af brugerne. Betalingssystemet Valus er et af dem, og medlemsklubben Jubii Nation et andet.

- Det går virkelig godt med Jubii Nation. Vi er tilfredse, men vi strækker ikke hænderne jublende i vejret, siger Henrik Sørensen.

Vrede brugere

Til dato har 11.000 ? 12.000 brugere købt et medlemskab af Jubii Nation, hvilket er en del under de 40.000 medlemmer, internetportalen havde kalkuleret med. For at sætte skub i antallet af nye medlemmer truede Jubii for få dage siden sine 30.000 brugere af Jubiis personlige mail-adresser med at lukke for mailen, hvis ikke de melder sig ind i Jubii Nation.

Det fik en del vrede brugere på barrikaderne og true bestyrelsesformand og grundlægger Martin Thorborg med alskens ulykker.

Ifølge årsregnskabsloven skal aktieselskaber aflevere årsregnskab senest seks måneder efter regnskabsårets udløb. Det var i mandags, og regnskabet er ifølge Henrik Sørensen ?lige om hjørnet?.

Årsregnskab forsinket

- Jubiis regnskab er en del af koncernregnskabet for Lycos, og det er dem, der laver det hele. Det er klar om en uge eller to, men jeg vil ikke udtale mig om det samlede resultat, når jeg ikke har set regnskabet selv. Og jeg ved heller ikke så meget om det. Det er et spindelvæv uden lige. Et stort sammensurium af en masse underlige ting, som bliver lagt ind som en del af koncernregnskabet, siger Henrik Sørensen.

- Vi kan godt risikere at komme ud med et stort minus på bundlinien, men så længe vi har overskud på driften, og det har vi, så er jeg glad, lyder det fra Jubiis administrerende direktør.

Han oplyser, at Jubii omsatte for fem millioner kroner om måneden eller det samme som 60 millioner kroner sidste år.



Vil du vide mere om Jubii?
NewsScanner overvåger 300+ medier
Prøv gratis i 30 dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere