Newsbooster beskylder dagbladene for manipulation

Under det retsmøde, der førte til et fogedforbud mod Newsbooster, påviste DDF?s advokat, at nyhedstjenesten linker dybt til Politikens onlineartikler, selvom dagbladet har indlagt en spærring mod søgemaskiner. - Usandsynligt, siger Newsboosters direktør.

- Nogle i dagbladsregi har bevidst manipuleret med det, der foregik i retten.

Så klar lyder beskyldningen mod Danske Dagblades Forening (DDF) fra Newsbooster-direktør Anders Lautrup-Larsen.

Han er overbevist om, at det retsmøde i Københavns byret 24. juni, som senere førte til et fogedforbud mod Newsbooster, var omgærdet af fusk.

Under retsmødet demonstrerede DDF?s juridiske konsulent, Holger Rosendal, Newsbooster via sit eget Newsbooster-abonnement. På nyhedtjenesten fremviste Holger Rosendal de seneste fem nyheder fra internetportalen SOL.

Et af de dybe nyhedslinks, der kom frem, pegede hen på en artikel fra dagbladet Politikens onlineudgave. Og det på trods af, at Politiken har indlagt en kodelinje, der forhindrer søgerobotter som Newsbooster i at gennemsøge hjemmesiden.

DDF?s advokat, Martin Dahl Pedersen, brugte senere i sin procedure nyhedslinket som eksempel på, at Newsbooster ikke respekterer den form for robotspærringer.

Newsbooster har ifølge direktør, Anders Lautrup-Larsen, gennem hele sagsforløbet lagt vægt på, at nyhedstjenesten respekterer robotspærringer. Derfor er Newsboosters direktør meget vred over, at det kunne ske.

- Det gav et enormt tab i vores troværdighed overfor retten, siger han.

To dage før dommer Michael Kistrup offentliggjorde sin kendelse i Newsbooster-sagen, sendte Newsboosters advokat, Karen Margrethe Tyndeskov, et brev til fogedretten for at imødegå skadevirkningen.

I brevet gjorde hun opmærksom på, at forholdet ikke burde indgå i rettens bedømmelse af sagen, da der enten var tale om en upåviselig fejl eller manipulation.

Karen Margrethe Tyndeskov henviser desuden til, at Newsbooster har gennemgået egne logfiler for SOL i søgerobotten og at der ikke var nogen henvisninger til Politiken-nyheder.

Ifølge brevet har Newsbooster også været i kontakt med SOL, der ligeledes afviser at der gennem portalen kunne være vist links til Politiken. SOL har nemlig et partnerskab med Jyllands-Posten, der leverer indhold til portalens nyhedssektion.

Endelig skriver Tyndeskov, at Newsbooster har modtaget eksemplarer af ?temporary internet files? på Fogedrettens egen pc, der blev brugt under retsmødet. Heller ikke dem viser, at der har været åbnet en Politiken nyhed.

Foged Michael Kistrup tog dog ikke henvendelsen til indtægt og nævner den end ikke i den 42 sider lange dom. Tværtimod skriver han i afgørelsen, at Newsbooster på trods af Politikens elektroniske spærre for dybe links faktisk linker dybt til Politiken.

- Vi anser det som en væsentlig grund i afgørelsen, at vi ikke respekterede robotspærringen på politiken. Derfor er denne sag meget vigtig for os, siger Anders Lautrup-Larsen.

Newsboosters advokater er for øjeblikket i dialog med fogedrettens IT-afdeling med henblik på at få udleveret logfiler fra rettens Proxy-server.

- Vi vil have udleveret de logfiler fra fogedretten, så vi kan få klarlagt, præcis hvad der er sket. Når vi har beviserne, vil vi bruge dem i landsretten til at sætte en tyk streg under, at robotspærringen virker, og at vi respekterer den. Især når det er lagt så meget til grund i dommen, siger Anders Lautrup-Larsen.

Det har ikke været muligt at få fat i DDF?s direktør, Ebbe Dal, eller juridisk konsulent i DDF Holger Rosendal. Men jurist i DDF Christina Moshøj oplyser, at DDF har drøftet henvendelsen fra Newsbooster internt, og at foreningen tager skarpt afstand fra beskyldningerne i manipulation i retten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Claus Thorsgaard skal sætte gang i væksten som ny CEO: Her er hovedopgaverne som topchef i Luxion
Den tidligere Conscia-topchef Claus Thorsgaard skal nu sætte gang i væksten hos den danske it-virksomhed Luxion. "Luxion har et kæmpe uudnyttet potentiale. Ordrerne vælter ind ad døren uden en aktiv salgsindsats, så hvis vi begynder at fokusere på det, så skulle det gerne gå endnu bedre," siger den nye direktør til Computerworld.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.