TDC overvejer at købe Kinnevik-selskab

TDC kigger på Luxembourg-selskabet MACH, som er en del af Kinnevik-koncernen og en af de største konkurrenter til TDC?s Dan Net, der clearer roamingtransaktioner mellem mobilselskaber.

TDC overvejer at købe Kinnevik-selskabet MACH, der har hjemme i Luxembourg og er en af de to store konkurrenter til TDC?s eget clearing-hus, Dan Net. Sammen med den tyske afdeling af den amerikanske IT-service-gigant EDS er MACH og Dan Net langt de største selskaber inden for clearing af de roamingtransaktioner, som opstår, når folk benytter deres mobiltelefon i udlandet.

MACH er hovedaktiviteten i selskabet MIC Systems, som er et datterselskab af Millicom International Cellular. Det indgår ligesom blandt andet Tele2 og TV3 i Kinnevik-koncernen, der er kontrolleret af den svenske finansmand Jan Stenbeck.

Mens selve Millicom selv kæmper med underskud, så er MACH, ligesom Dan Net, et stærkt profitabelt selskab. Overskuddet før af- og nedskrivninger (EBITDA) faldt dog i 2001 med seks procent 85 millioner kroner, mens omsætningen dykkede otte procent til knap to milliarder kroner.

Til sammenligning omsatte Dan Net 241 millioner kroner sidste år og havde et overskud - efter skat, af- og nedskrivninger vel at mærke - på 30 millioner kroner. Både omsætning og overskud voksede.

Fornuftigt køb

TDC har noteret sig, at MACH er til salg. Koncernen vil ikke sige, om den har tænkt sig at byde på selskabet eller ej, men den bekræfter, at den kigger på mulighederne.

Ifølge teleanalytikeren John Strand, Strand Consult, skal der ske en konsolidering inden for clearinghuse.

- Ved at købe MACH kan TDC få en større volumen, siger han.

Ifølge John Strand kræver det store investeringer at være med på udviklingen inden for clearing af mobiltransaktioner. Han mener, at clearinghusene har en væsentlig rolle at spille inden for mobile datateknologier som GPRS og UMTS, men at TDC ikke har været villig til at ofre de nødvendige midler på Dan Net.

- I stedet betragter TDC Dan Net som malkeko, siger John Strand

Han finder det derfor heller ikke sandsynligt, at TDC ender med at være det selskab, der byder den højeste pris for MACH.

- Men hvis nogen i markedet er rigtigt kloge, så køber de både MACH og Dan Net. Dan Net bliver nødt til at have sit eget liv, og TDC har ikke fokus på selskabet, bedømmer John Strand.

Branchekilder anslår over for Computerworld Online, at MACH er mellem en halv milliard og en milliard kroner værd.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere