Avisernes nyhedstjeneste godkendt

Der er ikke umiddelbar risiko for, at Politiken, Jyllands-Posten og Berlingske Tidendes planlagte elektronisk database med nyhedsovervågning bliver dominerende, vurderer Konkurrencerådet og giver grønt lys for oprettelsen af tjenesten.

På et møde i Konkurrencerådet onsdag fik selskaberne bag de tre store dagblade i Danmark, Politikens Hus, Det Berlingske Officin og Jyllands-Posten, en blåstempling til at gå videre med planerne om at oprette en fælles elektronisk nyhedssøgetjeneste, FAS. Det skriver Konkurrencerådet i en pressemeddelelse.

De tre selskaber - snart to når Politiken og Jyllands-Posten fusionerer - oplyste i sommer, at de vil oprette en online-adgang til en fælles elektronisk database med nyheder. Selskaberne vil blandt andet tilbyde nyhedsovervågning i stil med Newsbooster, der i juli fik fogedforbud mod at udsende nyhedsbreve med såkaldt dybe links direkte til artikler på de danske dagblades websider.

Imidlertid har oplægget til FAS været underkastet en gennemgang af Konkurrencerådet, der skulle vurdere, om de tre aviser får en for dominerende position på det danske marked for elektroniske nyeder.

Det tror Konkurrencerådet ikke - og henviser til, at FAS vil blive en konkurrent til Observer, der i dag står stærkt inden for området presseovervågning.

Hvis de tre avisers nyhedstjeneste når over en omsætning på 37 millioner kroner om året, forpligter Konkurrencerådet dem til at levere nyhederne til deres konkurrenter. Ellers er der risiko for, at de kommer til at dominere markedet. Indtil de 37 millioner kroner nås, må aviserne dog godt beholde tjenesten for sig selv.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Disse 10 certificeringer giver den højeste løn: Cloud er helt i top
Det er især cloud-certificeringer, der giver en høj gennemsnitsløn. Det viser en undersøgelse, der samtidig slår fast, at det godt kan betale sig at lade sig certificere. Tjek de 10 certificeringer, der giver mest i løn her.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.