Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

29-årig debutant bliver it-ordfører for EL

Her er Enhedslistens nyvalgte it-ordfører, som erstatter den mangeårige kollega på posten, Per Clausen.

Enhedslisten nye it-ordfører hedder Stine Brix og er 29 år.

Det spritnye Folketingsmedlem erstatter Per Clausen, som ifølge egen hukommelse har været it-ordfører siden 2005.

"Vi er gået fra fire til 12 mandater, så jeg skal aflevere nogle områder," fortæller Per Clausen, der ud over hvervet som folketingspolitiker er cand.phil. i samfundsfag.

Den rutinerede MF'er synes, at de mange år med it-politik har været spændende, men skal altså fremover koncentrere sig om primært klima og energi.

"Jeg forventer, at de sager, jeg har kæmpet for på it-området, fortsat vil blive kæmpet for. Forskellen er bare, at nu har vi alle mere tid til vores områder," fortæller Per Clausen.

Debutant kastet ud i politik 

29-årige Stine Brix har op til valgkampen været i mediemøllen omkring en underskrift, der blev tolket i retning af, at hun støtter terror.

I dag ville hun da heller ikke have sat den pågældende underskrift.

"Jeg tager klart afstand fra de krænkelser af menneskerettigheder, som organisationerne (Farc og PFLP, red.) har foretaget," siger hun til Computerworld. 

Faktisk opfattede hun dengang underskriften som et forsøg på at skabe debat om terrorlovgivningen. Og den kobling kæder hun selv direkte over til hendes tilgang til it-området.
 
For netop kritik af love og regler på it-området, der oprindeligt udspringer af argumenter om at beskytte landet mod terrorister, står højt på den unge politikers dagsorden.

"Vi synes, der er for meget overvågning. Vi har også allerede været ude og kritisere logningbekendtgørelsen meget," fortæller Stine Brix.

It-ordføreren, der bor på Nørrebro, men er valgt i Nordjylland til Folketinget, vil nu studere it-området nærmere.

Af andre mærkesager, som hun allerede nu kan pege på, er censur på nettet.

"Vi har brug for en mere principiel diskussion af, hvorfor vi spærrer adgangen til visse hjemmesider," siger hun og fremhæver et aktuelt eksempel omkring køb af ulovlig medicin på nettet.

For hvilken rolle skal staten egentlig have i den slags sager, og er det overhovedet klogt at spærre hjemmesider, spørger den nye it-ordfører, som altså vil have net-censur på den politiske radar.

Endelig mener ordføreren, at der er flere it-områder, der ikke får den opmærksomhed, som de fortjener.

"Monopoler, herunder i forhold til software, er også noget, man kan tage fat på," siger hun. 

Banker på Per Clausens dør

Stine Brix, der læser medicin på Københavns Universitet, vil altså bruge de næste måneder på at sætte sig ind i it-området og undervejs læne sig op ad sin erfarne forgænger.

"Jeg vil helt sikkert banke på hans dør. Han er en garvet altmuligmand," siger Stine Brix.

Stine Brix skal ved siden af it-ordførerposten også tegne Enhedslistens profil på sundheds-, handikappolitisk-, psykiatri- og kultur-området.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere