CBB Mobil på roadshow mod mobil-låse

Teleselskabet CBB Mobil tager nu på roadshow rundt i landet for at låse folks mobiltelefoner op. Det er friskt gjort, siger Sonofon, hvis låste mobiltelefoner det blandt andet vil gå ud over.

Discount-teleselskabet CBB Mobil vil hjælpe kunderne fri af de SIM-låse, der følger med mobiltelefoner, som sælges med tilskud herhjemme.

I hele marts måned besøger selskabets bil de 13 største byer i provinsen, ligesom telefoner kan blive låst op på CBB Mobils kontor i det indre København.

- Vi har et voksende problem med folk, der køber vores startpakker med SIM-kort, men som ikke kan bruge det, fordi deres mobiltelefon er blevet låst af deres tidligere teleselskab, siger Teddy Søgaard Pedersen, administrerende direktør i CBB Mobil.

Det er ikke ulovligt at bryde SIM-låsen, men hvis mobiltelefonen er mindre end seks måneder gammel, vil kunden typisk være bundet til fortsat at betale abonnement nogle måneder endnu.

2-5 sekunder per telefon

CBB Mobils idé er, at en mobiltelefon købt for få kroner stadig er en god forretning, selvom man hænger på abonnementet til det gamle selskab i nogle måneder.

SIM-lås

SIM-låsen (eller SIM-lock) er en software-lås i telefonen. Den sikrer, at du kun kan bruge mobiltelefonen med SIM-kort fra det selskab, der har givet tilskud til telefonen.

Efter seks måneder kan man få oplyst koden til låsen hos sit mobilselskab, men det kan - med specialudstyr - også lade sig gøre at fjerne låsen inden da. Og det er ikke ulovligt.

Det er gratis at få låst sin telefon op, hvis man samtidig køber en startpakke hos CBB Mobil.

Investeringen fra CBB Mobils side består i at lønne en mand til at låse telefoner op, og det tager ifølge Teddy Søgaard Pedersen mellem to og fem sekunder per mobiltelefon.

- Alle de teleselskaber, der solgte mobiltelefoner med tilskud før jul, synes sikkert, at jeg er et skrækkeligt menneske, tilføjer direktøren.

Sådan forholder det sig imidlertid ikke. Sonofon er et af de selskaber, der kørte med gode tilbud på avancerede mobiltelefoner op til jul.

- Det er friskt gjort af dem (CBB Mobil, red.). Så længe det de foretager sig er lovligt, er det ikke noget, jeg vil blande mig i, siger divisionsdirektør Steen Høgh, Sonofon.

Han understreger dog, at Sonofon overvåger den type aktiviteter, og griber de om sig, er det slut med tilskud til mobiltelefoner for Sonofons vedkommende.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere