IT-Vest baner vej for kvindelige IT-ledere

Der er udsigt til, at IT-branchen bliver mindre mandsdomineret på direktionsgangene. Det konkluderer uddannelsessamarbejdet IT-vest, der har 38 procent kvinder på sine cand.it-uddannelser. Christine Risgaard er en er kvinderne med ambitioner om at stige til tops inden for IT.

Kvindetække. Det er, hvad IT-kandidatuddannelserne på IT-Vest og IT-Højskolen åbenbart har. I modsætning til de mere traditionelle IT-uddannelser som datalog, ingeniør og datamatiker, som tiltrækker langt færre kvinder.

Ifølge IT-Vest er kun hver tiende studerende af hunkøn. Men på de nyere, mere tværfaglige IT-uddannelser på IT-Vest og IT-Højskolen sidder der en kvinde på hver tredie stol til forelæsningerne.

Dermed baner de vej for flere kvindelige karrierekometer i IT-brancen fremover.

IT-Brancheforeningen har for nylig slået til lyd for, at IT-branchen får flere kvinder ind på lederposterne. Kun godt hver 20. IT-virksomhed i Danmark har kvindelige ledere på topniveau.

Erfaringer viser nemlig, ifølge IT-brancheforeningen, at et miks af kønnene i ledelsen skaber bedre præstationer på virksomheden.

Direktør for IT-Vest, Gitte Møldrup, tror på, at styrken skal findes i det tværfaglige perspektiv på IT, og det er netop noget af det, der tiltaler kvinderne, der vælger IT-Vest.

- Kvinderne fravælger normalt de traditionelle IT-uddannelser, fordi IT-faget fejlagtigt har fået et "nørd-præg". Mange af de såkaldte skandaler, vi har set inden for IT-branchen, skyldes ikke primært manglende tekniske kompetencer. De kan i langt højere grad tilskrives manglende samtænkning af teknik, design og organisation under udviklingen og implementeringen af systemerne, siger Gitte Møldrup.

En af de kvinder, der har valgt at uddanne sig til en cand.it på IT-Vest, er 24-årige Christine Risgaard. Hun har ambitioner om at stige til tops inden for IT.

Lige nu skriver hun sammen med en mandlig studerende på et speciale om forbedring af softwareprocesser og kvalitetssikring for en århusiansk mellemstor IT-virksomhed.

Det, der fik Christine Risgaard til at vælge netop IT-Vest, var muligheden for at koble det sproglige med IT. Hun har valgt linien IT, kommunikation og organisation, der rummer fag som programmering, marketing, IT-projektledelse og systemudvikling.

Drømmen er en karriere i en international IT-virksomhed, udstationering og lederansvar på sigt i eksempelvis en metodeafdeling.

- Jeg tror, at der vil blive mere og mere brug for kvindelige ledere, fordi de er i stand til at tænke mere helhedsorienteret frem for at fokusere på mindre ting. For eksempel kan det, at man forbedrer sin softwareproces i en virksomhed også efterfølgende bruges i markedsføringen som et salgsargument, siger Christine Risgaard.

Hun har også oplevet på sit studie på IT-Vest, at det giver nogle bedre, mere nuancerede diskussioner, når der både er mænd og kvinder med i et projekt.

For at læse IT-Vest IT-overbygningsuddannelse skal man have en bachelorgrad. Den har Christine Risgaard bestået på Syddansk Universitets afdeling i Flensborg, hvor hun har læst erhvervsøkonomi og sprog.

Relevante link

IT-Vest

IT-Højskolen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere