Campingchefen blev træt af IT-branchen

Four Leaf Technologies' danske chef i Norge, Anders Bisholt, kvittede sit job og karrieren i IT-branchen. Nu er han vært for gæster på sin egen campingplads syd for Århus. IT-branchen kan godt lære noget af campingbranchen, mener Anders Bisholt.

Campisterne strømmede til Ajstrup Strand Camping i påsken. På campingpladsen mødte de en ubarberet, smilende mand i lidt beskidte arbejdsbukser og med en sweatshirt med en sol tegnet på maven.

Han såede græs og ordnede hundrede andre praktiske ting.

Hans bil var en solgul kassevogn af mærket Fiat Ducato.

Det var Anders Bisholt, 40 år, campisterne mødte. En mand, der har gjort et radikalt karriereskift.

Så man ham for et år siden, var han iført IT-direktørens uniform, jakkesæt, slips og en kimende mobiltelefon. Bilen var dengang en sort Volvo V70.

Gennem 17 år har Anders Bisholt slået sine folder i IT-verdenen og mestret dens fancy fiduser og fart over feltet . Senest som norsk landechef i Four Leaf Technologies, der distribuerer løsninger til datalagring.

Men sidste sommer sagde Anders Bisholt og familien farvel til Norge og drog tilbage til Danmark for at skabe et helt nyt arbejdsliv.

Træt af umoden branche

Tre år i Norge havde nemlig forandret noget. Ikke blot for Four Leaf Technologies, der i kraft af Anders Bisholts indsats havde fået etableret et salgskontor med 15 ansatte og en årlig omsætning på 170 millioner kroner i Norge.

Også i Anders Bisholt havde noget forandret sig. Han var blevet træt af stilen i sin branche.

- IT-branchen bliver tilsyneladende aldrig voksen. Konkurrencen er så skarp, at den næsten er håbløs at leve med og der er ingen moral. Den har for mange pistolsælgere, der er ligeglade med kunden, når først ordren er hjemme. Jeg har selv været en af dem, siger han og understreger, at der også findes modne virksomheder i IT-branchen.

Udstationeringen i Norge knyttede samtidig familien tættere sammen, fordi vennerne var langt væk. Anders Bisholt brugte fritiden til at rejse Norge tyndt med sin datter Christine på 10 og hustruen Dorthe Andersen.

- Jeg opdagede, at der er meget andet end arbejde, arbejde og arbejde. Derfor lokkede campingpladsen, for her kan familien blive en del af jobbet, og min datter kan være her, fremfor at skulle passes på institution. Der er ikke mindre arbejde, men et lavere tempo uden for sæsonen og tid til at tage på ferie, siger Anders Bisholt.

70 procent af omsætningen på campingpladsen kommer hjem i løbet af de seks til otte ugers højsæson om sommeren.

Mere frihed og frisk luft

Det var et tilfælde, at Anders Bisholt så en annonce i avisen med en campingplads til salg. Han har investeret 7,2 millioner kroner - heraf 1,1 million kontant - i Ajstrup Strand Camping, som han overtog 1. januar i år.

Campingpladsen, der ligger ned til Kattegat syd for Århus, er med sin 400 pladser blandt de 25 største i Danmark.

- Jeg skabte en succes i Norge. Derfor har jeg også lyst til blive selvstændig og få hele kagen i stedet for at dele, siger Anders Bisholt, der forventer at kunne gøre campingpladsen til en veldreven forretning, der om 10-15 år kan sælges med så god fortjeneste, at det kan finansiere resten af tilværelsen.

Anders Bisholt på sin nye arbejdsplads
Foto: Malene Grouleff
I år forventer han en omsætning på betydeligt mindre, end han er vant til i IT-branchen. Omkring 2,5 millioner kroner. Nogen løn regner han ikke at se skyggen af, før første år som campingboss er omme.

- Jeg får aldrig en årsindkomst som i IT-branchen. Men til gengæld har jeg en frihed her og et sundere liv med mindre stress, mere frisk luft og mere tid med familien, siger Anders Bisholt.

Computer, telefon og møder er i stor stil fortid for Anders Bisholt. Hans arbejdsdag foregår især udenfor som en slags altmuligmand. For tiden varer den fra syv morgen til elleve aften.

- Når jeg ligger i min seng om aftenen, spekulerer jeg ikke længere på, hvordan jeg skal få en stor ordre hjem. Jeg falder i søvn med det samme, fordi jeg er fysisk træt, siger han.

Flinke konkurrenter

Anders Bisholt har fået positiv respons på sit radikale karriereskift fra tidligere kolleger, der stadig arbejder i IT-branchen. Nogle er sågar misundelige, men tøver alligevel med at give køb på trygheden og den høje levestandard, IT-lønninger kan friste til.

Han er blevet positivt overrasket over den vennesæle relation, der er blandt campingpladser. Helt modsat hvad han er vant til fra IT-virksomheders rundsave på albuerne over for deres konkurrenter.

Anders Bisholt har ikke selv camperet ret meget i sit liv, men kollegerne i branchen hjælper ham gerne, når han har spørgsmål eller problemer.

- Når en kunde først har købt en IT-løsning, sker det tit, at alle vasker fingre og løber fra det, de har lovet. Den holdning har jeg absolut ikke mødt i campingbranchen. Her konkurrerer man på kvaliteten, konstaterer han.

Opgraderinger af det onde

130 såkaldte fastliggere, der har gjort det til en ufravigelig tradition, at sommeren tilbringes i campingvogn og villatelt på Ajstrup Strand, troppede op i påsken. Nogle er stamgæster gennem i 30 år.

På campingpladsen skal alting skal helst være nøjagtig som det plejer modsat i IT-verdenen, hvor markedet og den knivskarpe konkurrence konstant kræver nye teknologier og forbedrede løsninger og opgraderinger.

- IT-virksomheder kan måske lære noget af campingbranchen ved ikke altid at sige ja, ja og ja, når de alligevel ikke kan leve op til det, de siger ja til. De burde måske fokusere mindre på vækst og mere på at få tilfredse kunder. Det er jo lettere og billigere at holde fast på eksisterende kunder end at skaffe nye, siger den tidligere IT-sælger.

Den nye campingtrio: Dorthe Andersen, Christine og Anders Bisholt
Foto: Malene Grouleff
Nu går hans tid med at pleje trofaste campinggæster sammen med hustruen og deres datter, der hjælper flittigt til uden for skoletid.

Hustruen Dorthe Andersen er magister i idehistorie og informationsvidenskab og har gjort karriere inden for HR, senest i det norske justitsministerium.

Mindre stress og flere smil

Nu knokler hun med campingforretningen som "campingmutter" med ansvar for receptionen og de indendørs faciliteter. Hun er godt tilfreds med ægtefællens farvel til IT-branchen.

- Han virker mindre stresset, måske fordi han har mere afvekslende opgaver i stedet for møder med forhandlere og budgetter, der skal nås. Det her betyder også, at vi i familien skal lære at arbejde sammen i til daglig, siger Dorthe Andersen.

Det får de rig anledning til. Alle dage frem til 14. september vil være arbejdsdage. For lejrchefens og konens nærvær er afgørende.

- Vi har som personer stor betydning og hilser altid på alle og falder tit i snak. 50 procent af succesen her er, at jeg smiler, siger den nyslåede campingboss med et stort hjerteligt smil.

Relevant link

Ajstrup Strand Camping




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere