Systematic vinder første bid af jagerfly

Det århusianske softwarehus Systematic er på vej til at underskrive sin første kontrakt med flygiganten Lockheed i USA. To softwareingeniører fra Systematic rejser nu til Texas for at øse af deres ekspertise til udvikling af jagerflyet Joint Strike Fighter.

Systematic får nu sin første bid af den gigantiske kage af ordrer, som udviklingen og produktionen af fremtidens jagerfly hos Lockheed i USA indebærer.

Softwarehuset skal bidrage til specifikationsarbejdet af Joint Strike Fighter, som flyet hedder.

Ordren betyder, at to af Systematics dataloger skal udstationeres i Texas de næste 12 måneder. De er specialiseret i interoperabilitet - det at kunne få forskellige IT-systemer til at tale sammen.

- De er valgt, fordi de er specialister i det felt, de er gode til at tænke kreativt og så går de godt i spænd med amerikanerne, fortæller Systematics administrerende direktør, Michael Holm.

Han afviser at sætte cifre på værdien af den første kontrakt med Lockheed, men erklærer sig meget tilfreds med den.

Koordinationen og integrationen er en stor affære, fordi jagerflyet skal være et internationalt fly, som skal kunne bruges i internationale operationer og fungere sammen med mange landes systemer i luften og på landjorden.

Det har krævet og kræver fortsat en masse benarbejde og kapital at gøre sine hoser grønne hos Lockheed.

Betalt 23 mio. kr.

Systematic har betalt 23 millioner kroner for overhovedet at kunne komme i betragtning som leverandør til det fremtidige jagerfly.

Til gengæld er der nogle uhyre interessante perspektiver i det for Systematic på længere sigt.

Softwarehuset arbejder fortsat på at få bidder af kagen på tre andre felter i Joint Strike Fighter.

Det er på felter med overskrifter som autonomic logistics, integrated testforce og mission systems.

Indtil videre er fem personer i Systematic involveret i JSF.

Tre andre danske virksomheder har også betalt for at komme i betragtning til JSF-ordrer. Det er Terma, Mærsk Data Defence og A. P. Møller.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere