Basse Bergqvist prøver igen

Den svindelsigtede stifter af det konkursramte bredbåndsselskab Dixa Net, Basse Bergqvist, er på banen med et nyt bredbåndsselskab med næsten samme koncept. Nu går han efter boligforeninger.

Han er ikke til at holde nede, den tidligere formand for de danske internetudbydere, Basse Bergqvist.

Selv om han er sigtet af Lyngby Politi i en svindelsag i forbindelse med den spektakulære konkurs i hans seneste bredbåndsselskab, Dixa Net, er han nu klar til at forsøge sig på det danske bredbåndsmarked en gang til.

Basse Bergqvist har før forsøgt sig med at sælge websystemer til internethandlende.

Nu driver han bredbåndsselskab med navnet Orza med kontorer på Refshaleøen i København.

Målet er nu som tidligere at få foden inde for på det danske bredbåndsmarked med et koncept og noget hardware, han selv har udviklet.

Flat rate-telefoni

Priserne er også de samme i dag som dengang.

Det vil sige knap 400 kroner om måneden for en bredbåndsopkobling, tre telefonnumre og fri telefontrafik til alle danske fastnetnumre.

Der er også en fax/modem-linie, og den boks, som Basse Bergqvist selv har udviklet, indeholder en switch og en firewall.

Mens disse priser var enestående på markedet i 2001, er de i dag ikke helt så exceptionelle.

Det skyldes først og fremmest, at Orza modsat Dixa Net ikke satser på at benytte TDC's kobbernet til sine bredbåndsforbindelser. Kun boligforeninger med over 100 tilslutninger kan komme i betragtning, og så kræver det et internt netværk.

Mindre boligforeninger og folk i lejligheder kan komme ud over det krav ved at slå sig sammen om en DSL-forbindelse. Så installerer Orza et trådløst lokalnetværk (WLAN), hvor der er taget hånd om sikkerheden.

Den forretning kører ned til fire tilslutninger, men det bliver billigere, jo flere der er til at dele linien.

Umuligt med normal forretning

Basse Bergqvist siger selv, at sagen mod ham har gjort det umuligt for ham at drive forretning på normal vis herhjemme.

- Derfor fortrak jeg til England, hvor jeg har arbejdet med finansiering og videreudviklet og forfinet produktet, forklarer han.

Der er dog ingen tvivl om, at armbevægelserne bliver mindre denne gang, end da Dixa Net gik i luften med 120 millioner kroner i ryggen. ´

Direkte adspurgt om han selv har penge til at starte et nyt selskab, antyder han, at han har penge på kistebunden.

- Nu har jeg jo klaret mig uden indtægter i to år, siger han.

Nemt at skaffe finansiering

Desuden mener Basse Bergqvist, at det er enkelt nok at skaffe finansiering, hvis kunderne er der, og "man ved, hvordan man gør".

Orza er først ved at være klar til at gå i luften nu, og i løbet af de kommende uger sender Basse Bergqvist brochurer ud til udvalgte boligforeninger og går dermed i gang med at skaffe kunder.

Han har nu i 19 måneder været sigtet i forbindelse med et tyveri af computerudstyr fra Enrum Slot i Nordsjælland, hvor Dixa Net holdt til.

Politiet mener, at han selv iscenesatte milliontyveriet - en anklage, som Basse Bergqvist hele tiden har afvist.

Basse Bergqvist oplyser, at han forsøger at indbringe politiets behandling af sagen for Menneskerettighedsdomstolen.

I sin tid som formand for de danske internetudbydere var Basse Bergqvist en af hovedkræfterne bag Dansk Internet Forum (DIFO), som i dag fastlægger retningslinierne for .dk-domænet.

Relevant link

Basse Bergqvists nye selskab Orza.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere