Mærsk og Siemens udfordrer IBM

Mærsks SAP-selskab R5 har indgået en samarbejdsaftale med Siemens Business Services, der skal give de to selskaber lige så mange konsulent-kræfter på SAP som hovedkonkurrenten IBM.

Når Siemens Business Services får store offentlige ordrer på det tyske ERP-system SAP, skal flere konsulent-kræfter hurtigt kunne hidkaldes fra den hidtidige konkurrent R5, som er Mærsk Datas SAP-selskab.

Det er ideen bag en samarbejdsaftale, som ifølge parterne skal gøre det muligt at tage kampen op med den suverænt største spiller på det danske SAP-marked, IBM.

Administrerende direktør i Siemens Business Services, Peter Michael Poulsen, forklarer, at man ikke blot kan læne sig tilbage og se på, at IBM med overtagelsen af konsulenthuset PwC Consulting vokser sig endnu større på SAP.

- Størrelsesmæssigt vil jeg mene, at vi kan matche dem nu, siger han med henvisning til den ny alliance med R5.

På denne måde vil begge selskaber kunne byde ind på flere ordrer ? og klare bemandingskravene, når ordrerne er i hus, mener han.

Peter Michael Poulsen påpeger, at de to selskaber tilsammen komplementerer hinanden, idet de har forskellige fokus.

- Siemens står stærkt i det offentlige, og R5 er gode på for eksempel logistikområdet, siger han.

Nyheden om samarbejdsaftalen med Siemens Business Service om SAP kommer, umiddelbart efter at Mærsk Data har valgt at sælge sin Microsoft Business Solutions-forretning til EDB Gruppen. Også i forbindelse med den handel skabes der tættere relationer til en tidligere konkurrent, idet EDB Gruppen får status af underleverandør til Mærsk Data på visse områder.

Begge aftaler ligger i tråd med Mærsk Datas intention om at servicere Danmarks 200 største virksomheder, hvor SAP er i stor vækst. I maj købte Mærsk Data det svenske SAP-hus Epona, som nu er en del af R5.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere