Artikel top billede

Utilfreds Microsoft: Ballmer får ikke hele sin bonus

Microsofts topchef, Steve Ballmer, får ikke udbetalt hele sin mulige bonus, har selskabets bestyrelse bestemt. Se her hvorfor Ballmer må vinke farvel til flere millioner kroner.

Microsofts topchef, Steve Ballmer, modtager en kontant bonus-betaling på 3,8 millioner kroner for sin indsats med selskabet i dets seneste regnskabsår, der sluttede med udgangen af juni.

Det fremgår af papirer, som Microsoft har indleveret til det amerikanske erhvervsregister.

De 3,8 millioner kroner kommer oven i Steve Ballmers faste årsløn, der ligeledes er på 3,8 millioner kroner.

7,6 millioner kroner

Steve Ballmers samlede årsløn kommer dermed til at ligge på 7,6 millioner kroner.

Steve Ballmer har i sin kontrakt mulighed for at få udbetalt to gange sin årsløn. Det er selskabets bestyrelse, der på baggrund af Steve Ballmers indsats i det forgangne år afgør størrelsen på hans bonus.

Og Microsofts bestyrelse har altså besluttet, at Steve Ballmer ikke har leveret en vare, der er god nok til at udløse den maksimale bonus.

Bestyrelsen begrunder det med, at Microsofts salg af Windows Phone 7 har været en del under det forventede - et faktum, som Steve Ballmer da også tidligere blankt har erkendt.  

Ligeledes er salget af Windows og Windows Live faldet med to procent i forhold til det foregående år, ligesom Microsofts bestyrelse understreger, at der er behov for nye "form factors".

Det gælder eksempelvis inden for tablet-computere, hvor bestyrelsen ser et behov for øget udvikling og fokus i Microsoft, da dette vækstmarked er kraftigt domineret af Microsofts konkurrenter.

Her går det godt

I de indleverede papirer anerkender Microsofts bestyrelse Steve Ballmers succesfulde indsats med lanceringen af Kinect bevægelsessensoren samt den cloud-baserede Office 365.

Ligeledes har bestyrelsen anerkendende nik til Azure samt "den fortsatte forbedring i positioneringen af selskabet som førende indenfor cloud og cloud-baseret infrastruktur," hedder det.

Microsofts driftsdirektør, Kevin Turner, kom ud af regnskabsåret med en væsentlig højere løn end sin eneste chef, Steve Ballmer.

Kevin Turner modtog i følger papirerne i alt 52 millioner kroner i årsløn.

Heraf udgør den faste løn fire millioner kroner, mens han modtager godt 10 millioner kroner i bonus. Resten udbetales som aktier.

I øvrigt har Microsofts bestyrelse for første gang i fem år hævet sit eget honorar.

Selskabets bestyrelsesmedlemmer modtager fremover et årligt honorar på 1,4 millioner kroner, der er fordelt på kontanter og aktier.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere