IT-succes inspireret af den gamle reder

De store virksomheder holder snor i SAP-installationerne med et projektstyringsværktøj fra danske Omada. Computerworld Online præsenterer her softwareselskabet, som nok er en del af den hurtige IT-branche, men som mentalt refererer til den gamle økonomi.

Man kan ikke se den store Mærsk-bygning på Esplanaden i København fra altanen på den gamle fabrikshal ved udmundingen af Kalkbrænderihavnen i Hellerup, hvor Omada A/S har kontorer. Pynten runder for meget, og der står kraner og bygninger i vejen.

Alligevel kaster A.P. Møller-koncernen en lang skygge ind over det lille softwareselskab, som på kort tid har fået vind i sejlene med et projektstyringsredskab til brug for virksomheder, der skal implementere SAP-systemer.

Grundlæggeren af Omada, Morten Boel Sigurdsson, bekender sig nemlig også til rettidig omhu og de gamle dyder, selv om han nyder at være i en branche, der kan give succes også for små selskaber uden investeringsmidler i rederi-klassen.

- Det går ekstremt meget hurtigere og er i højere grad en hjerneindustri end en kapitalindustri. Mulighederne er fascinerende, siger han.

Skibet er lastet med tillid
Morten Boel Sigurdsson er ikke bare en fjern beundrer af Hr. Møller, som han korrekt titulerer rederigigantens nylige 90 års fødselar. Han har selv som nyuddannet ingeniør i A.P. Møller nydt godt af, hvad han betegner som ekstremt høj tillid til selv helt unge medarbejdere.

- Inden for ganske kort tid blev jeg sat til at udregne, om det var muligt at laste containerskibene på en anden måde. Jeg regnede på det og sagde, at det troede jeg nok var muligt. Der blev straks sendt en fax ud til 140 skibe, siger Morten Boel Sigurdsson, som erindrer at have sunket en ekstra gang. Det gjorde fragtskibene heldigvis ikke.

Morten Boel Sigurdssons virksomhed, Omada, giver store virksomheder en køreplan til at komme helskindet gennem SAP-implementationer.
A.P. Møller-selskabet Mærsk Data Industries blev den første kunde, da Morten Boel Sigurdsson efter fire år i SAP Danmark besluttede sig for at gå solo i år 2000. Virksomheden blev startet sammen med broderen Thomas Boel Sigurdsson, vennen Morten Mygind Nielsen og en kollega fra SAP Danmark, Lars Michael Rasmussen.

Ideen var at lave et værktøj, der kunne bruges til at styre hele projektet, når store IT-systemer skal sættes i drift. Inspirationen kom fra de gigantiske ERP-projekter med SAP, som de danske virksomheder gennem de seneste år har arbejdet med.

- Når man har et stort IT-projekt, er det vigtigste at have styr på de forskellige arbejdsprocesser og dokumentationen, sådan at man bevarer værdierne, den dag konsulenterne er væk igen, siger Morten Boel Sigurdsson.

Mangel på medarbejdere
I dag er selskaber som PFA Pension og TDC blandt kunderne, og i DONG går intet SAP-relateret projekt i gang "før der ligger et Omada på det", som man i energiselskabet betegner de opgave-templates, der styrer og løbende dokumenterer projektdeltagernes arbejdsgange i projektet.

Omada er nu vokset til 17 medarbejdere og havde sidste år et overskud før skat på 4,5 millioner kroner - mere end en firedobling af 2001-resultatet. Om et år håber Morten Boel Sigurdsson, at medarbejderantallet er steget til 30,og faktisk er en af de største anstødssten til væksten, at det kniber med at finde de rigtige profiler.

Det første salgskontor uden for Danmark er etableret i Storbritannien. Men alligevel skal det helst ikke gå for hurtigt, og der er nok at gøre bare på det danske marked, mener Morten Boel Sigurdsson.

- Det handler om fokus, fokus, fokus - og også om at vælge fra. Mange knækker nakken på væksten, så vi agerer ud fra den muskelstyrke, vi har, siger direktøren.


Computerworld Online sætter hen over sommeren fokus på en række succesvirksomheder i den danske IT-branche.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Bredbåndspuljen lukker for ansøgninger til midnat: Her er alt du skal vide om bredbåndspuljen på 98,5 millioner kroner
Det er ved at være sidste chance, hvis du skal have del i statens 98,5 millioner kroner, der er øremærket til at sikre lynhurtigt bredbånd landets udkantsområder. Computerworld giver dig her den fulde guide til, hvordan du søger, og hvor stor bredbåndspuljens virkning har været indtil videre.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Beskyt virksomheden effektivt mod mailbårne angreb
Mailserveren er rykket i skyen, typisk i form af Office 365, men det er truslerne også. For trods højt sikkerhedsniveau hos Microsoft er virksomhederne mindst lige så udsat for mailbårne cyberangreb som førhen. Enten i form af social engineering – hvor angriberne prøver at lokke adgangsgivende informationer ud af medarbejderne, i form af phishing eller gennem deciderede malwareangreb. Dertil kommer forsøg på svindel i form af eksempelvis CEO-fraud, falske fakturaer og meget andet. Denne hvidbog giver et opdateret overblik over angrebsformerne og konkrete bud på, hvordan du bedst forebygger, at din virksomhed rammes.