Sara Naseri (th) og Emilie Riis Kjeldsen har vundet Intel Challenge Europe og skal snart afsted til finalen i San Fransisco.
Foto: Venture Cup

Danske it-iværksættere vinder Intel-pris og penge

I teknologikonkurrencen Intel Challenge var to af fire finalister danske. De to start up's besatte både første- og andenpladsen og ryddede pengebordet.

To danske start up's vinder Intel Challenge Europe, som er en teknologi-konkurrence, der når deltagere i mere end 50 lande og har forbindelse til Intels laboratorier i hele verden.

I finalen for de vesteuropæiske deltagere var to af de fire finalister danske, og de to start up's endte med at besætte både første- og andenpladsen, da den europæiske finale blev afviklet i Polen.

"Nu glæder vi os helt vildt til finalen Intel Global Challenge i San Fransisco om to-tre uger," siger Sara Naseri, der er den ene af de to bag BUCKY'o'ZUN, der benytter helt nye metoder til at beskytte mod 99,99 procent af solens skadelige UV-stråler.

Udover Intel Challenge har de to Århus-piger tidligere vundet Venture Cup og CONNECT Denmark Prisen 2011.

Fik idéen i 1.G
Idéen til BUCKY'o'ZUN fik pigerne, da de var 17 år og gik i 1.G på Egå Gymnasium, og det er tre år siden nu.

Nu har selskabet startet produktion op i Japan og fået investeringsvirksomheden Seed Capital med i ejerkredsen.

"De køber sig til nogle procenter af aktierne, men det er hemmeligt hvor mange," siger Sara Naseri.

Hun fortæller, at firmaet har rejst så mange penge, at det kan klare sig et godt stykke tid ud i fremtiden.

"Men det koster mange penge at udvikle et produkt, især et som vores med et klinisk perspektiv," siger Sara Naseri, der håber at kunne knytte værdifulde kontakter, når hun og partneren Emilie Riis Kjeldsen drager til San Fransisco til den verdensomspændende finale i Intel Challenge.

En slags forslags-generator
Den anden finalist og vinder af andenpladsen og 50.000 kroner er det dansk/tyrkiske selskab WeDecide. Det har udviklet en platform, som er en slags forslagsgenerator og udvælgelsesfacilitator, der hjælper virksomheder med at generere idéer og forvandle dem til værdifulde projektforslag.

"Vi er beærede og ser frem til finalen på Berkeley," skriver Erdem Ovacik på selskabets blog.

Baggrunden for Intel Challenge er, at ikke mange europæere brænder for at blive iværksættere. Intel begræder, at kun 39 procent af EU's borgere mener, at deres skolegang har givet dem evner og know-how til at blive iværksættere.

Hver fjerde siger, at deres skolegang har givet dem lyst til at blive iværksætter. For at ændre på det faktum bruger Intel hvert år mere end en halv milliard kroner på uddannelse i godt 50 lande og lancerede altså også konkurrencen Intel Challenge for seks år siden.

Projekter til Intel Challenge bør være rettet imod udvikling af teknologier, som kan omfatte, men ikke er begrænset til wireless computing, digital home, erhvervs- og forbruger-software, energi, nanoteknologi, halvledere, digital sundhed og bioteknologi.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Cyberkriminelle har fået et nyt våben - og det virker: Derfor vælger mange flere hackede virksomheder at betale hackerne
Interview: 2020 har været et hårdt år på cybersikkerhedsområdet. Og situationen spidser nu til, efter en ny kynisk tendens er eksploderet gennem året. Og den forsvinder ikke igen, spår sikkerheds-ekspert Peter Kruse.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.