Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Prisen for særlig type pc'er styrtdykker

Snart vil du kunne få en virtuel computer langt billigere end en klassisk pc.

Barcelona: For 30 år siden kostede verdens første pc, IBM 5150, helt op mod 75.000 kroner.

Selv om prisen siden 1981 er faldet markant, ser det nu ud til, at pc'en rent prismæssigt er ved at blive overhalet indenom af en ny computer-platform for slutbrugerne.

Det mener softwareselskabet Citrix i hvert fald, der på sin Synergy-konference i Barcelona påstår, at prisen på en virtuel desktop i 2011 er lavere end prisen på en pc.

"Jeg forudsiger, at allerede til næste år vil vi nedbringe prisen yderligere," siger Citrix-direktør Mark Templeton på scenen i det spanske CCIB-konferencecenter.

Det betyder, at prisen for, at du kan sidde med en fuldfed pc-oplevelse på arbejdet via din Mac, mobiltelefon, medbragte computer eller såkaldte zero-klient - også kendt som en tynd klient uden computer-kraft - bliver lavere end en pc med et prisskilt på omkring 3.000 kroner.

Chippen gør det muligt

En af de vigtigste motorer i det regnestykke er et strategisk samarbejde mellem Citrix og de to hardware-producenter Texas Instruments og NComputer, der udvikler en chip til Citrix' leveringsteknologi, HDX, der bygger på selskabets ICA-protokol.

Den HDX-klare ARM-chip har indbygget en lille CPU og nogle få megabyte RAM til at afvikle den virtuelle desktop via XenDesktop eller XenApp på eksempelvis en tynd klient.

"Vi har haft forespørgsler fra Ford Trucks, der gerne ville have indbygget skærme med chippen i deres trucks, så chaufførerne kunne arbejde i Windows og tilgå deres computer-programmer på farten," fortæller Sumit Dhawan, vicepræsident og general manager for Citrix' slutbruger-services.

Samarbejdet med Ford Trucks er dog i første omgang ikke blevet til noget, men Citrix har indgået strategisk partnerskab med selskaber som Dell, HP, Huawei og en håndfuld andre producenter om at implementere chippen i flere produkter fra 2012.

Sumit Dhawan fortæller til Computerworld, at Citrix også arbejder på at få et selskab som LG ombord, så kunderne forvente mobiltelefoner og fjernsyn, der kan bruges som tynde klienter til en fuldfed pc-oplevelse.

Ingen kannibaler på de tynde klienter

Hvis de tynde klienter for alvor får medvind på samlebåndet, anser Sumit Dhawan ikke, at pc-producenter som HP og Dell vil kannibalisere på deres egne pc-forretninger ved at bygge de tyndeklienter med den HDX-køreklare chip.

"Men det er klart, at i vores cloud-tid, så kan HP og Dell da godt se, hvilken vej vinden blæser. Vores ide er, at chippen og de virtuelle desktops skal gøre vores kunders mobile medarbejdere endnu mere mobile, og intet tyder på, at den udvikling stopper," forklarer Sumit Dhawan.

Han erkender samtidig, at kunderne kan risikere at blive stavnsbundet til Citrix' XenDesktop og XenApp, fordi chippen har indarbejdet selskabets HDX-teknologi.

"Det kommer dog i høj grad an på, hvordan producenterne bygger deres udstyr," siger han.

Få en endnu lavere pris

Sumit Dhawan tilføjer, at prisen naturligvis bliver lavere, hvis medarbejderne medbringer deres egne enheder som pc'er, smartphones og tablets.

Dermed bliver det heller ikke nødvendigt at skelne til HDX-chippen, fordi de enheder snildt har nok computerkraft til at trække en virtuel desktop.

"Derefter vil der kun være udgifter i form af løbende services, men det ville man jo også have på pc'erne," siger Sumit Dhawan.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere