Citrix-chef: Cloud er blevet ren markedsførings-snak

Interview: Godt nok har han stiftet et selskab ved navn Cloud.com, men alligevel mener Citrix' tekniske chef, at cloud bare er et overbrugt markedsføringsord.

Læs også:
Sådan kan du bruge dine fede gadgets på dit arbejde

Cloud computing: Sådan fungerer det

Efterhånden er det svært at læse, tale og høre om informationsteknologi, uden at støde på begrebet 'cloud computing' i en eller anden form.

Men selv om softwareselskabet Citrix' nye tekniske direktør for selskabets cloud platform, Sheng Liang, kommer som stifter og direktør af virksomheden Cloud.com, som Citrix købte i sommers for en god milliard kroner, er det ikke ensbetydende med, at cloud computing klinger så godt i hans kinesiske ører.

"Cloud er blevet et overbrugt markedsføringsord, der ikke altid giver så meget mening," fortæller han til Computerworld under Citrix' Synergy-konference, der bliver afholdt i Barcelona.

Den rigtige cloud er public
Sheng Liang var med til at skrive koden til Citrix' nyindkøbte Cloudstack-produkt fra Cloud.com, der gør det muligt for virksomheder at åbne deres egen cloud og sælge produkter som software-as-a-service og infrastructure-as-a-service over nettet.

Han peger på, at public cloud-firmaer som Amazon, Google, Yahoo og Salesforce er 'rigtige' cloud-selskaber, mens snak om private og personlige clouds ikke giver den store mening.

"Jeg må indrømme, at jeg aldrig har hørt om personlige clouds før," siger Sheng Liang, der dermed indirekte modsiger logikken hos sin egen nye boss, Mark Templeton, der ellers brugte Barcelona-konferencens første to timer på en dundertale om cloud computing i alle farver og former.

Noget stort i luften
Sheng Liang forklarer, at webdomænet Cloud.com blev købt i 2008 for en relativ lav pris, fordi han vidste, "at der var noget stort i luften".

"I Cloud.com så vi på Amazons cloud med stor beundring, og derfor besluttede vi os for at bygge værktøjer til at håndtere skalerbarhed, disaster recovery og redundans, så andre virksomheder kan bygge Amazon-lignende skyer," fortæller Sheng Liang.

Læs også:
Sådan kan du bruge dine fede gadgets på dit arbejde

Cloud computing: Sådan fungerer det

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gør du dig klar til at skifte til cloud-løsninger
Med cloud-baseret infrastruktur har du mulighed for at kombinere høj pålidelighed med en skalerbar tilgang. Samtidig kan du sandsynligvis også reducere kompleksiteten i dit setup og dermed opnå mærkbare forbedring inden for sikkerhed og vedligeholdelse. Selve skiftet til cloud-baseret infrastruktur kan dog være kompliceret. Både for it, men også for den organisation og forretning der skal understøttes. I denne korte ebog kan du derfor få en række ideer og indspark til at sikre at din cloud-transformation er så effektiv og sikker som mulig.