SAP-satsning giver vind i sejlene for CSC

CSC har øget sine aktiviteter på SAP-området med 50 procent inden for det seneste år og venter en lige så kraftig vækst i det kommende.

CSC iværksatte for 18 måneder siden en bevidst satsning på SAP-området. Baggrunden var selskabets skærpede fokus på den private sektor og blik for SAP?s fremgang på markedet for de helt store ERP-systemer.

Indsatsen har resulteret i outsourcing-kontrakter med selskaber som ISS og PFA og dermed en vækst i det seneste år på 50 procent.

- På baggrund af de resultater, vi har skabt, og de forventninger, vi har for markedet, regner vi med en tilsvarende vækst i det kommende år. Vi har markeret os som aktør på det marked og vist, at vi kan levere, siger direktør i CSC, Freddy Lykke.

Fokuserer på SAP

I dag er 80 SAP-konsulenter ansat i CSC. Da selskabet lavede sin forretningsplan for området, anslog man antallet af SAP-konsulenter på det danske marked til 1000.

På basis af det tal har man altså nu omkring 10 procent af markedet, "målt i hele træskolængder", som Freddy Lykke udtrykker det.

Hovedkonkurrenter er selskaber som PA Consulting, Cap Gemini, IBM Business Solutions, Ementor og det Mærsk Data-ejede R5. I modsætning til flere af dem har CSC valgt side på ERP-feltet og koncentrerer sig om SAP.

Investeringen i at opbygge et SAP-kompetencecenter har haft den konsekvens, at CSC er blevet en af fem strategiske partnere for SAP Danmark. I den egenskab arbejder man med de nyeste produkter og versioner og udfører beta test hos SAP i hovedkvarteret i tyske Waldorff.

Nye, store kontrakter
Indsatsen optrappes yderligere som konsekvens af de indgåede aftaler. Senest kontrakten med ISS til en værdi af 450 millioner dollars eller knap tre milliarder kroner over ti år, der blev indgået i maj. Den inkluderer udrulning til 24 lande, hvor ISS har afdelinger, og illustrerer nytteværdien af CSC?s europæiske netværk med 2.700 SAP-konsulenter.

Hidtil har CSC eksempelvis bistået Statens Serum Institut med opgraderingen af dets gamle R/3-system til SAP Enterprise. Hos PFA er HR-systemet netop som det første delsystem sat i produktion.

For CSC, der traditionelt har haft broderparten af sine kunder i den offentlige sektor, er fordelingen nu omtrent 50/50 - med en lille overvægt af private kunder. Men det offentlige er stadig i fokus - også set gennem SAP-brillerne.

- I de kommende år vil der komme en hidtil uset aktivitet på SAP-området i den offentlige sektor, som vil bevæge sig væk fra de traditionelle offentlige systemer, forudser Freddy Lykke.

CSC har, som han siger, en dialog med flere af sine eksisterende store, offentlige kunder. Blandt dem finder man eksempelvis Økonomistyrelsen og ToldSkat, der er på vej med et IT-udbud til en estimeret værdi af en halv milliard kroner. CSC har også relationer til Forsvaret med blandt andet knowledge management-opgaver, og Forsvaret anses også for vældig interessant:

- Vedligeholdelse, drift og videreudvikling af Forsvarets DeMars-projekt kommer i udbud, og når det sker, vil vi naturligvis være interesserede, siger Freddy Lykke.

I et marked med vækst i SAP-aktiviteterne øges behovet for SAP-konsulenter. SAP Danmark har således bebudet, at man vil uddanne flere nye konsulenter.

CSC har ifølge Freddy Lykke ikke mærket noget til mangel på SAP-arbejdskraft. Han fremhæver, at en del SAP-konsulenter er fulgt med i outsourcing-aftalerne, eksempelvis 12 i Danmark med ISS-kontrakten.

Denne artikel stammer fra avisen Computerworld




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere