Artikel top billede

Så nemt kan Facebook-robotter lokke dig i fælden

Researchere har bygget et netværk af sociale robotter for at teste hvor mange Facebook-brugere, de kan blive venner med, og hvor private informationer, de kan indsamle.

Computerworld News Service: Facebooks mekanisme til sporing af falske profiler kan omgås 80 procent af gangene med hjælp fra automatiserede værktøjer, konkluderer researchere fra University of British Columbia (UBC) efter en otte uger lang test.

Research-holdet, der bestod af Yazan Boshmaf, Ildar Muslukhov, Konstantin Beznosov og Matei Ripeanu, skabte et netværk af 102 robotter, som var designet til at opføre sig som mennesker på sociale netværk. Derefter blev robotterne sluppet løs på Facebook med det formål at få så mange venner som muligt og indsamle private informationer.

"At skabe en brugerkonto på et OSN (online social network, red.) kræver tre ting: En aktiv e-mail-adresse, at skabe en brugerprofil og nogle gange skal man løse en CAPTCHA (Completely Automated Public Turing-test to tell Computers and Humans Apart: De forvredne billeder af ord eller sammensatte bogstaver og tal, som brugeren skal skrive af for at kunne logge på, red.).

Vi konkluderer, at det er muligt fuldt ud at automatisere konto-oprettelsesprocessen," skriver researcherne i rapporten, der vil blive præsenteret i forbindelse med Annual Computer Security Applications Conference i begyndelsen af december, som i år bliver holdt for 27. gang.

Dette er ikke en ny form for angreb: malware-trusler som Koobface har allerede længe anvendt automatiseret kontooprettelse for at kunne spamme ondsindede links. Det har fået Facebook til at udvikle adskillige, specialiserede sporingsmekanismer igennem tiden.

Desværre er forsvarssystemerne ikke stærke nok, fortæller researcherne fra UBC. De sociale robotter, som blev sluppet løs på Facebook, udvalgte 5.053 tilfældige mennesker, som de sendte venneanmodninger til.

Gennemsnitligt sagde brugerne ja tak til invitationen 20 procent af gangene, og de robotter, der havde et kvindeligt alias, var generelt mere succesfulde. Men antallet blev tredoblet, da robotterne begyndte at gå efter vennerne til dem, der allerede havde accepteret en anmodning.

Efter at være blevet venner med brugerne gennemgik robotterne deres profil, news feed og vægopslag for personlige informationer.

De indsamlede data indeholdt informationer om for eksempel køn, fødselsdato, arbejdsgiver, skoler, hjemby, nuværende by, mailadresse, telefonnummer, IM-konti og ægteskabelig status.

Researcherne stoppede testen, da den genererede internettrafik blev for tung. Det sociale bot-netværk sendte 3GB data og modtog omkring 250GB i løbet af de otte uger.

I løbet af den tid blokerede Facebooks realtime-forsvarssystem kun 20 ud af de 100 falske profiler. Men ved nærmere eftersyn viste sig, at de profiler faktisk var blevet anmeldt som spam af andre brugere.

"Vores resultater viser at
1. sociale netværk som Facebook kan infiltreres med en succesrate på op mod 80 procent,
2. afhængigt af brugernes privatlivsindstillinger kan en infiltration resultere i privacy-brud, hvor endnu flere bruger-data bliver afsløret sammenlignet med ren, offentlig adgang og
3. i praksis er forsvarssystemerne på sociale netværk, som Facebook Immune System, ikke effektive nok til at spore eller stoppe storstilede infiltrationer, når de sker," siger researcherne.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere