Artikel top billede

Direktør Keld Jersild Olsen.

Vinderen: Et konsulenthus med en milliard i omsætning

De bedste arbejdspladser i it-branchen er netop blevet kåret. Læs her om vinderen, der blev nummer fire sidste år

Læs også: Her er Danmarks bedste it-arbejdspladser

Analyseinstituttet Great Place To Work har netop kåret de bedste arbejdspladser i den danske it-branche ved et pris-show på Axelborg i København.

Vinderen blev NetDesign.

Virksomheden overhalede både sidste års 2'er og 3'er og hev dermed prisen som Danmarks Bedste It-arbejdsplads 2011 hjem foran konkurrenter som Microsoft og Mjølner Infomatics.

Gennem fem år

IT-Branchens Bedste Arbejdspladser er en selvstændig kategori under konkurrencen Danmarks Bedste Arbejdspladser, som Great Place to Work Institute og Berlingske Nyhedsmagasin har gennemført siden 2001.

NetDesign har deltaget i konkurrencen gennem fem år, men det er første gang, at prisen følger dem hjem til lokalerne i Farum. Sidste år endte virksomheden på en fjerdeplads, så noget må der være sket i det forgangne år.

Først og fremmest har NetDesign fået ny direktør. Da Keld Jersild Olsen blot har siddet tre måneder i direktørstolen, mener han ikke, at han her til aften kan tage æren for arbejdskulturen hos NetDesign.

"Æren tilfalder min forgænger, medarbejderne og hele det ledelsesteam, som har fokuseret på det her," siger han til Computerworld.

Jeg lover at holde fast

Nok har han med sine tre måneder i virksomheden ikke haft den store indflydelse på arbejdskulturen i NetDesign hidtil. Men det gode arbejdsmiljø ligger ham på sinde, og det er noget, han lover at arbejde videre med.

"Jeg vil fortsætte de ting, der er blevet til under den forrige ledelse. Jeg vil hverken reducere eller trække noget tilbage. Vi fortsætter alle tiltagene. Men vi skal også tænke nyt og fortsætte med at udvikle os. Jeg lytter til gode ideer fra medarbejderne og andre steder i branchen," siger direktøren, der dog vil vente lidt med at tage fat på arbejdet igen. I aften vil han nå at glæde sig over prisen.

Og vinderen blev

NetDesign er ikke den eneste it-virksomhed, der i aften forlader pris-showet på Axelborg med titlen som Danmarks bedste it-arbejdsplads. Konkurrencen indeholder også en dyst mellem de mindre virksomheder i branchen.

Vinder i kategorien Danmarks Bedste Mindre Arbejdsplads blev konsulenthuset Conscia. Her er de fleste ansatte ude hos kunderne det meste af ugen, så derfor tæller det meget, at alle mødes om fredagen til fælles morgenmad.

"Allerede i 2008 satte vi os det strategiske mål, at vi ville være Danmarks bedste arbejdsplads for de dygtigste netværksfolk," siger Mogens Bransholm, administrerende direktør, Conscia.

Et spørgsmål om tillid

Mogens Bransholm sætter blandt andet højt, at der skal være plads til personlighed.

"Med plads til personlighed mener jeg, at vi skal have stor respekt for, at folk er forskellige, og så regerer vi med tillidsbaseret ledelse, det vil sige, at vi kontrollerer ikke folk, men går ud fra, at de træffer de rigtige beslutninger," siger Mogens Bransholm.

Rigtige beslutninger kan ifølge direktøren omfatte alt fra valg af computer og mobiltelefon til at møde sent og gå tidligt og så måske i stedet give den en skalle om aftenen.

Læs meget mere om Danmarks bedste it-arbejdspladser i det nummer af Computerworld, der udkommer den 25. november.

Læs også: Her er Danmarks bedste it-arbejdspladser




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere