Foto: Mikael Rieck.

2.500 danske læger har fået nok af idiotisk it-brug

Unødvendig dataindsamling og dårlige it-systemer giver danske hospitalslæger daglige hovedpiner. Nu har over 2.500 danske læger fået nok og kræver forandring.

Læs også: Læge: Så slemt står det til med it i vores hverdag.

Tillid er godt, men kontrol er bedre. 

Det lader ifølge flere danske læger til at være mantraet på landets hospitaler. 

For her skal læge- og plejestaben hver dag gennemregistrere patienternes sygdomsudvikling med spørgsmål, hvor svardata i mange tilfælde aldrig bliver brugt til andet end at udfylde skemaer med. 

Har fået nok
Nu har flere tusinde læger fået nok af at skulle gennemregistrere patienterne på en computerskærm frem for at behandle dem. 

"Efterhånden eksisterer patienten kun på computerskærme og i afkrydsningsskemaer. Den fysiske udgave er der kun meget begrænset tid til," skriver børnelæge Morten Staberg fra Herlev Hospital i en underskriftsindsamling på nettet.

Her har mere end 2.500 læger skrevet under med navns nævnelse i protest mod dataindsamlings-bureaukratiet. 

"Vi er ikke imod den teknologiske udvikling. På sigt vil eksempelvis digital forvaltning øge sikkerheden og spare ressourcer på afdelingerne. Men det er bydende nødvendigt at acceptere, at nye it-systemer ikke reducerer omkostninger eller arbejdsbyrden, før de er på plads, gennemtestede og velfungerende. Med den hastighed vi har i øjeblikket, kan det tage mange år endnu," lyder den nedslående melding fra Morten Staberg. 

Han har også sat problemstillingen på spidsen i et debatindlæg i Politiken, hvor børnelægen klør sig i hovedbunden over den firkantede fremgangsmåde med spørgsmål til patienterne. 

"Først skal vi nemlig have afklaret rygevaner og alkoholvaner. Ryger du cigaretter eller pibe? Får du drukket nogle Bjørnebryg? Ingen svar. Patienten er i gang med sin modermælkserstatning - som dog er på flaske." 

Se her, hvordan læge Josephine Obel oplever hverdagen i en it-sammenhæng.

Læs også:
Her er Danmarks blodigste it-skandale

Fremtidens læger undersøger dig hjemme i stuen


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Vestas’ CIO stopper: Torben Bonde trækker sig efter 19 år på posten
Interview: Torben Bonde har været CIO i Vestas i de seneste 19 år og har været øverste chef for mange hundrede it-medarbejdere i en global it-organisation, men nu er det slut. Her fortæller Torben Bonde om fremtidsplanerne.
Comon
LG stopper al udvikling af LG G7: Begynder helt forfra få måneder før lancering
Ifølge et velanset koreansk investormedie har LG’s CEO beordret fuld stop på udviklingen af LG G7 og starte forfra
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.