Artikel top billede

Her er pc-giganternes plan for at trodse krisen

Flere pc-producenter har udset sig en vej ud af krisen. Se her hvilken.

Læs også:

Nye tider: Derfor er en pc ikke længere en pc

Den finansielle krise, der har hærget det internationale samfund siden 2008, har sagtnet farten hos pc-producenterne.

Alligevel havde pc-industrien en vis fart på, da tablets og smartphones tvang den til en hård opbremsning.

Ikke nok med at krisen rammer pc-producenterne, de mange nye teknologiske fremskridt sætter dem også under pres.

Smarte telefoner, tavle-computere og andre nye platforme giver pc'en hård konkurrence.

Pc-producenterne har nu haft tid til at sunde sig oven på den pludselig opbremsning og er nu klar til at køre videre. Både HP, Dell og Acer træder derfor hårdt på research- og udviklingspedalen.

Sammen med den enkelte producents evner udi branding og marketing vil research og udvikling være fremdriften, der kan øge deres konkurrenceevne i fremtiden. Det udtaler kilder til industrimediet Digitimes.

Sætter flere penge af

Og det lader til, at HP er helt enig. Virksomheden smider i hvert fald en ekstra pose penge i retning af research- og udviklingsafdelingerne.

For yderligere at markere researcharbejdet på selskabets dagsorden har ledelsen oprettet en ny stilling - senior vice president of research.

Det er ikke den eneste organisatoriske ændring, der skal styrke udviklingen. Direktøren af HP's udviklings laboratorier (HP Labs) rapporterer nu direkte til selskabets administrerende direktør Meg Whitman.

Kilder oplyser til Digitimes, at Acer ligeledes opruster på research- og udviklingsfronten. Pc-producenten, der har hovedsæde i Taiwan, øger nemlig mandskabet.

Ifølge Digitimes forventes Acer at hente omkring 400 flere udviklere ind i flokken. Det er en stigning på cirka 67 procent i forhold til starten af 2011.

Oprustningen hos det taiwanesiske selskab sker samtidig med, at Dell øger budgettet til research og udvikling med 51 procent i forhold til sidste år.

Det betyder, at selskabet fremadrettet sætter én milliard dollars om året af til dette område. Desuden har Dell planer om fortsat at opkøbe interessante virksomheder, der kan bidrage til selskabets udvikling.

Hvordan løbet udvikler sig, afhænger af om konkurrenterne kan fortsætte i samme tempo, samt hvilket mandskab, der får mest ud af de ekstra ressourcer, de får tilført i denne tid.

Læs også:

Nye tider: Derfor er en pc ikke længere en pc




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere