Artikel top billede

Her er de it-kriminelles yndlings-mål

Her kan du se fem af de mest populære gerningssteder for it-kriminalitet i året, der nu er ved at rinde ud.

Det var bankerne, Android-ejere og Facebook-danskere, der blev ramt hårdest af it-kriminalitet i 2011.

Sådan lyder sikkerhedsfirmaets BullGuards konklusion i en analyse af it-sikkerheden i 2011.

"Malware- og spammængden stiger og stiger. Det er der ikke noget nyt i. Det nye er, at bagmændene er blevet langt mere udspekulerede og direkte, og at de udnytter de nye medieplatforme," siger Claus Villumsen, teknisk direktør, BullGuard.

Han mener, at angriberne er blevet mere professionelle i deres tilgang til Danmark.

"Tidligere fik vi malware-mails på hjælpeløst engelsk eller, hvis bølgerne gik højt, på noget som kunne minde om dansk. Nu ser vi daglige phishing-mails på næsten perfekt dansk, hvor afsenderen ligner Nordea, SKAT, TDC eller store internationale kurervirksomheder."

Firmaet peger på fem problemområder, der har udviklet sig negativt i løbet af 2011:

Falske bank-mail: Især i sidste halvår af 2011 har der været sendt mange falske bank-mails. Tanken bag er at franarre os vores bankinformationer.

Sociale sites: Vi efterlader i stadigt større omfang dybt personlige oplysninger på websites. Hvis siden, vi har givet vores oplysninger, bliver hacket, har vi ingen kontrol over, hvad der sker med vores data. Facebook er også kendt for at være hjemsted for spyware, malware via chat eller links.

Smartphones og tablets: Ejere af smartphones og tablets har indtil i år været forskånet for alvorlige trusler, men i takt med danskernes online-liv også ligger på de nye platforme, flytter problemerne med.

Android Market: En af de positive ting ved Android er den ret åbne platform. Desværre bliver åbenheden også misbrugt. Android Market indeholder betalings apps, som intet indhold har eller apps med decideret skadeligt indhold, som kan indhente og videregive personlige informationer.

Applikationer: Desværre er ikke alle applikationer skabt for at underholde eller gøre livet lettere. Nogle indhenter på legitim vis personlige informationer om brugerne, hvorefter de kan blive solgt videre.

Brug den sunde fornuft

For at lægge låg på problemerne anbefaler firmaet, at man bruger sin sunde fornuft i kombination med et sikkerhedsprogram og opdateret software.

Sikkerhedsreglerne gælder ikke kun for computeren, men også for tabletten og mobilen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere