Artikel top billede

Her er de it-kriminelles yndlings-mål

Her kan du se fem af de mest populære gerningssteder for it-kriminalitet i året, der nu er ved at rinde ud.

Det var bankerne, Android-ejere og Facebook-danskere, der blev ramt hårdest af it-kriminalitet i 2011.

Sådan lyder sikkerhedsfirmaets BullGuards konklusion i en analyse af it-sikkerheden i 2011.

"Malware- og spammængden stiger og stiger. Det er der ikke noget nyt i. Det nye er, at bagmændene er blevet langt mere udspekulerede og direkte, og at de udnytter de nye medieplatforme," siger Claus Villumsen, teknisk direktør, BullGuard.

Han mener, at angriberne er blevet mere professionelle i deres tilgang til Danmark.

"Tidligere fik vi malware-mails på hjælpeløst engelsk eller, hvis bølgerne gik højt, på noget som kunne minde om dansk. Nu ser vi daglige phishing-mails på næsten perfekt dansk, hvor afsenderen ligner Nordea, SKAT, TDC eller store internationale kurervirksomheder."

Firmaet peger på fem problemområder, der har udviklet sig negativt i løbet af 2011:

Falske bank-mail: Især i sidste halvår af 2011 har der været sendt mange falske bank-mails. Tanken bag er at franarre os vores bankinformationer.

Sociale sites: Vi efterlader i stadigt større omfang dybt personlige oplysninger på websites. Hvis siden, vi har givet vores oplysninger, bliver hacket, har vi ingen kontrol over, hvad der sker med vores data. Facebook er også kendt for at være hjemsted for spyware, malware via chat eller links.

Smartphones og tablets: Ejere af smartphones og tablets har indtil i år været forskånet for alvorlige trusler, men i takt med danskernes online-liv også ligger på de nye platforme, flytter problemerne med.

Android Market: En af de positive ting ved Android er den ret åbne platform. Desværre bliver åbenheden også misbrugt. Android Market indeholder betalings apps, som intet indhold har eller apps med decideret skadeligt indhold, som kan indhente og videregive personlige informationer.

Applikationer: Desværre er ikke alle applikationer skabt for at underholde eller gøre livet lettere. Nogle indhenter på legitim vis personlige informationer om brugerne, hvorefter de kan blive solgt videre.

Brug den sunde fornuft

For at lægge låg på problemerne anbefaler firmaet, at man bruger sin sunde fornuft i kombination med et sikkerhedsprogram og opdateret software.

Sikkerhedsreglerne gælder ikke kun for computeren, men også for tabletten og mobilen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.