Artikel top billede

Dell giver en kold skulder til Android-platformen

Pc-giganten Dell har lanceret flere Android-baseret tablet-pc'er. Men det er tilsyneladende slut nu.

Læs også:

Nu starter priskrigen på det boomende tablet-marked

Googles styresystem Android har tiltrukket en lang række hardwareproducenter over de seneste år, og der er også i 2011 blevet lanceret både mange smartphones og tablets med netop dette OS.

Dell har hidtil været blandt de producenter, der bakkede op om Android, men det ser ud til at være slut nu.

Amerikanske PCWorld skriver, at Dell netop har fjernet Android-tablet-pc'en Streak 7 fra dell.com.

I august droppede selskabet lillebroderen Streak 5, der også kørte Android, og nu har selskabet kun en 10-tommer-model tilbage, men den sælges kun i Kina.

Her fokuserer Dell

Det kommer ikke som et lyn fra en klar himmel, at Dell nu bakker ud af denne del af tablet-markedet.

I oktober under Dell World kom topchef Michael Dell ifølge flere medier med en kommentar om, at markedet for Android-tablets ikke helt havde udviklet sig som forventet.

Dell har dog ikke tænkt sig at droppe produktionen af tablet-pc'er, men i stedet at fokusere på Windows-baserede modeller.

Allerede nu har selskabet flere tablets med Windows 7, og det ventes at flere vil følge, når det tablet-målrettede Windows 8 lanceres næste år.

Det vil også passe fint sammen med Dells fokus på erhvervskunderne.

Flere kaster sig over Android

Selskabets beslutning om at droppe Streak 7 kommer, efter at flere konkurrenter på det seneste har lanceret Android-tablets i den billige ende.

Blandt andet har Amazon lanceret Kindle Fire, og Barnes and Noble har lanceret Nook Tablet. Begge produkter er på syv tommer og kører Android.

Ifølge den seneste opgørelse over det globale tablet-marked fra Gartner bliver der i 2011 solgt omkring 63,6 millioner tablets på verdensplan - det ventes at være steget til 326,3 millioner i 2015.

Apples markedsandel ventes i år at lande på 73,4 procent, og på omkring 50 procent i 2014.

Det betyder, at der vil blive bedre plads end hidtil til tablet-produkter, der kører Android og Windows.

Læs også:

Nu starter priskrigen på det boomende tablet-marked




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere