Artikel top billede

Kandidat til årets it-fuser: Politiets Polsag

Leverandøren CSC og politiet kan ikke få det storstilede it-projekt Polsag til at virke, og nu kører projektet på forsinkelse på andet år og med en pris, der har taget himmelflugten.

Læs også:
Politiet sender folk bag skandale-system hjem

It-ordfører afslører drøje rapport-tæsk til CSC

Her er årets tre største it-fusere - stem på din favorit

Minimum fem it-selskaber har forsøgt at rage kastanjerne ud af ilden på Rigspolitiets stort anlagte ESDH-system, Polsag, som har overskredet både deadline og budgettet for længst. 
 
Måske er det derfor, at Computerworlds læsere har nomineret netop Polsag til vanæren som Årets it-fuser 2011.
 
Så galt går det
Polsag fra CSC har været over syv år undervejs og var planlagt til at blive rullet ud i alle politikredse i 2009 med en prislap på 153 millioner kroner.
 
I slutningen af 2011 er projektet stadig undervejs og faktisk sat på standby i september, fordi der er opstået problemer med pilotdriften hos Bornholm Politi.
 
I mellemtiden er prisen på det endnu uduelige system vokset til 425 millioner kroner, viser en opgørelse fra Finansministeriet i august 2010.
 
Det tal kan dog stige væsentligt, da justitsminister Morten Bødskov (S) for halvanden måned siden varslede yderligere forsinkelser
 
Eksperter sendt tilbage
Flere gange har lovens lange arm forsøgt at redde sit storstilede it-projekt, der blandt andet skal bruges til at samle politiets omkring 30 til 35 landsdækkende it-systemer
 
Usikkerheden omkring fremtiden for Polsag er dog ikke ligefrem blevet mindre, efter politiet i starten af denne måned begyndte at sende Polsag-folk tilbage til politikredsene. 
 
"Den største forandring sker i NUT gruppen (Nationalt Uddannelsesteam), som for en periode, indtil der foreligger en plan for udrulning af Polsag, bliver reduceret fra 39 til 18 personer," skrev politiet i pressemeddelelsen for en lille måneds tid siden.
 
Politiet tilkendegav samtidig i pressemeddelelsen, at der først i januar vil være et samlet overblik over projektet.
 
Det manglende sagsbehandlingssystem bevirker blandt andet, at når politiet modtager en anmeldelse fra en borger på internettet, må lovens lange arm printe anmeldelsen ud og få en medarbejder til at taste de udprintede oplysninger ind i et andet system.

Hvad synes du? Er problemerne med Polsag Årets it-fuser 2011?

Du er velkommen til at stemme i boksen til højre for denne artikel, hvis du da ikke allerede har stemt på din "favorit".

Læs også:
Politiet sender folk bag skandale-system hjem

It-ordfører afslører drøje rapport-tæsk til CSC

Her er årets tre største it-fusere - stem på din favorit




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere