Artikel top billede

Foto: Lous Head

Politiet sender folk bag skandale-system hjem

Politiet sender folk tilbage til deres respektive politikredse, fordi usikkerheden om skandaleramt it-system er for stor.

Udrulningen af politiets store nye og skandaleramte it-system Polsag, der foreløbig har været syv år på vej, har været sat på pause på ubestemt tid siden september på grund af problemer konstateret i forbindelse med pilotdriften hos Bornholms Politi.

Nu er projektet så løbet ind i nye problemer.

"Efterfølgende har dybdegående analyser vist, at der også er andre væsentlige udfordringer med Polsag, som skal løses, for at politiet vil opleve systemet som tilfredsstillende i drift og i forhold til vedligeholdelse og videreudvikling," skriver Politiet onsdag i en pressemeddelelse.

Usikker fremtid

Af pressemeddelelsen fremgår det yderligere, at fremtiden for systemet er så usikker, at folk tilknyttet projektet simpelthen sendes tilbage til politikredsene.

"Som en konsekvens af dette er det besluttet at gennemføre en omorganisering af Polsag-programmet fra 1. december for at optimere medarbejderstaben i forhold til opgaverne."

"Den største forandring sker i NUT gruppen (Nationalt Uddannelsesteam), som for en periode, indtil der foreligger en plan for udrulning af Polsag, bliver reduceret fra 39 til 18 personer," skriver politiet i pressemeddelelsen.

NUT-gruppen består af administrativt og politifagligt personale fra kredsene, forklarer politiet.

Endelig fremgår det at "...det personale, som ikke forbliver i Polsag-programmet, vil returnere til deres respektive kredse."

Først i januar har politiet et bedre overblik over projektet, fremgår af skrivelsen.

I tæt dialog med leverandør

Af pressemeddelelsen fremgår det, at det er afgørende, at problemerne med det CSC-leverede system er løst, "inden der sker yderligere idriftsættelse af systemet".

"Polsag-programmet er i tæt dialog med leverandøren om at løse disse problemer," skriver politiet.

I uge 46 blev der dog af leverandøren kørt en performance test, som ifølge Politiet "viste lovende resultater, hvad angår den kontraktuelle performance", lyder det fra Politiet, der ikke ønsker at svare på spørgsmål om pressemeddelelsen.

Polsag blev i december udrullet i Bornholms Politikreds.

Her viste systemet sig snart at have en lang række skavanker. Samtidig forsinkede forårets arbejdskonflikt hos CSC udrulningen yderligere.

Rigspolitiet besluttede derfor flere gange at udsætte udrulningen i næste politikreds i Midt- og Vestjylland.

I efteråret 2011 besluttede Rigspolitiet at lade systemet gennemhejle af eksterne eksperter.

Men det er ikke første gang, at systemet er blevet gennemtestet af uvildige eksperter. Mindst fem firmaer har prøvet lykken.

Men det er kun skandalesystemets nyere historie. Problemerne går helt tilbage til 2004. Det kan du læse mere om her.

Polsag-skandalen omfatter foreløbig en budgetoverskridelse på 92 procent. Men det tal er fra før justitsminister Morten Bødskov (S) varslede yderligere forsinkelser og nye regninger.

Den seneste opgørelse fra Finansministeriet viser, at projektets budget i august 2010 var overskredet med 92 procent, så prislappen nu var forøget til 425 millioner kroner.

Forsinkelsen lød dengang på 14 måneder.

"Der arbejdes stadig målrettet mod udrulning af Polsag, og vi forventer, at vi i januar har den fornødne viden for at kunne fortsætte planlægningen af den videre udrulning af programmet," udtaler Nikolaj Veje, økonomidirektør i Rigspolitiet kort fattet i meddelelsen.

Rigspolitiet har som nævnt ikke ønsket at svare på spørgsmål til sagen eller kommentere sagen yderligere på nuværende tidspunkt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere