Foto: Povl D. Rasmussen

3: I kan godt glemme nedbruds-kompensation

Mobilselskabet 3 vil ikke kompensere sine kunder for nedbrud på netværket. Selskabet har ellers tidligere kompenseret ved lignende tilfælde. Læs her, hvorfor 3 har ændret praksis.

Læs også:

3 efter nyt nedbrud: Vi har landets bedste netværk

Lørdag 10. december brød mobilselskabet 3's netværk ned. Særligt jyske 3-abonnenter var hårdt ramt.

Her var nogle kunder uden mobildækning i op til 10 timer.

Computerworld talte med 3's kommunikationschef to dage efter det omfattende nedbrud.

Her blev hun blandt andet spurgt, om de berørte kunder havde udsigt til kompensation for ulejligheden.

"Det ved jeg ikke endnu. Det skal vi finde ud af internt. Indtil videre har vi koncentreret os om at få netværket op igen, og hvad vi har skullet sige til kunderne. Kompensationen kommer vi til," svarede kommunikationschef Stine Green Paulsen fra 3 mandag morgen efter nedbruddet.

Men hvad kom 3 så frem til?


"Der bliver ikke nogen kompensation," siger Stine Green Paulsen i dag til Computerworld.

Mange undrer sig måske over den udmelding.

Du vil nok særligt studse over den udtalelse, hvis du er blandt dem, der husker, at 3 tidligere har kompenseret for netværksnedbrud med blandt andet ekstra taletid.

Stine Green Paulsen forklarer imidlertid:

"Vores kompensation er ikke blevet taget godt imod førhen. Ved et tidligere nedbrud prøvede vi at uddele en gratis times tale, men det blev kritiseret. Vores kunder har i dag pakkeløsninger, der passer til deres behov, så for dem giver ekstra tale ikke mening."

Men hvad er det så kunderne vil have?


Jo, de fleste danske mobiltelefon-ejere vil formentlig stille krav til driftsikkerhed, eftersom vi bor i en del af verden, hvor vi er vant til altid at være på. De vil have et netværk, der virker overalt og hele tiden. Og det ved de godt hos 3.

"For os har det topprioritet at sikre, at vores kunder stoler på, at det ikke sker igen," siger Stine Green Paulsen med henvisning til det landsdækkende nedbrud lørdag den 10. december.

Hun mener nemlig, at tilliden til netværksudbyderen er vigtig. Og selvom 3 ikke har mistet kunder på nedbruddet for to uger siden, fortæller hun, at 3 tager nedbruddet alvorligt.

"Vi oplever ikke, at folk har mistet tilliden til os. Men nogle har været virkelig vrede over nedbruddet, og det må vi ikke negligere, selvom vores netværk fungerer til daglig," siger hun og garanterer, at 3 ikke tager let på decembers netværksnedbrud.

Men hvad gør 3 så for at sikre mod fremtidige nedbrud?


"De store nedbrud må bare ikke ske. Derfor arbejder vi også på en endnu hårdere monitorering af vores kernenetværk, der er placeret i Sverige. Om det betyder flere teknikere på stedet eller noget mere overvågningsudstyr, ved jeg ikke endnu," fortæller kommunikationschefen hos 3.

Sideløbende gennemgår 3's netværk netop i disse år en gennemgribende renovering. Arbejdet kan dog give midlertidige forstyrrelser.

"Der finder hele tiden arbejde sted på vores netværk, så der kan godt ske små udfald indimellem. Vi kan jo ikke lukke lige som en forretning på grund af ombygning, så der kan ske kortvarige lokale nedbrud," siger Stine Green Paulsen.

De landsdækkende nedbrud arbejder 3 dog ihærdigt på at komme til livs.

Læs også:

3 efter nyt nedbrud: Vi har landets bedste netværk


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EU persondataforordningen: Få styr på de kritiske aftaler og undgå kostbare fejl

Aftalerne mellem din virksomhed og eksterne databehandlerne er ikke blot essentielle for en succesfuld implementering af Persondataforordningen – men styrer også ansvar og aftaler mellem dig og dine partnere. På denne halvdagskonference får du styr på de vigtigste principper og aftaletyper, så du styrer uden om faldgruberne.

24. maj 2018 | Læs mere


Digitale og mobile medarbejdere: De bedste værktøjer og løsninger til at gentænke din forretning

Hør om udfordringerne med sikkerheden i de mobile løsninger og hvordan du håndterer dem - og lær mere om hvordan interne business apps kan skabe mere effektive arbejdsgange i din virksomhed.

29. maj 2018 | Læs mere


Nyt trusselsbillede kræver dyb indsigt i sikkerhedsprodukter

På Kaspersky Open Day får du praktisk viden om, hvordan du som Kaspersky-partner sikrer dine kunders Office 365-mail, beskytter dem mod ransomware – og optimerer indtjening og vækst ved at betjene flere og større kunder på én gang.

30. maj 2018 | Læs mere


Premium
CIO Kristian Hjort-Madsen har spredt PFA's it ud i alle mulige retninger for at få mere kog i gryden: "Jeg tror simpelthen ikke på, at vi it-folk tænker visionært nok"
Nomineret til Årets CIO 2018: Hos PFA skal it-chefen ikke forretningsudvikle. Han skal sørge for, at hele organisationen tænker digitalt fra starten. CIO Kristian Hjort-Madsen har nemlig ikke alle de gode idéer selv.
Computerworld
Seneste Windows 10-opdatering kan få din computer til at gå i sort - selv Microsofts egne Surface-enheder ramt
Der er knas i den store Windows 10 forårsopdatering. I værste tilfælde kan den få din computer til at gå helt i sort.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Vil strejkende it-folk kunne lægge hele Statens It ned? "Det har vi ingen kommentarer til," lyder den kryptiske melding fra Statens It
50 it-medarbejdere hos Statens It truer med at nedlægge arbejdet i sympatistrejke. Vil det betyde, at Statens It går ned?
Statens It nægter at svare.
White paper
På jagt efter nyt BI-system? … Her er analysen og de 25 vigtigste KPI’er
Et godt BI-system er en central del af en digitaliseret virksomhed. Dette whitepaper fra EG dykker ned i en analyse af de nødvendige overvejelser på det organisatoriske, teknologiske og brugerorienterede niveau. Samtidig får du en liste med 25 vigtige KPI’er inden for ni funktionsområder, så du kan se, hvad andre virksomheder holder øje med.