Artikel top billede

Derfor er mobil-opladning med solenergi så svært

Der er nogle helt grundlæggende udfordringer ved at oplade telefoner med solceller.

Computerworld News Service: Det er ikke umuligt at oplade en telefon ved hjælp af solceller på enhedens bagside, men det er meget udfordrende, konkluderer Nokia efter at have afsluttet et test-projekt på området.

Der er stadig et stykke vej, inden vi finder en brugbar og ubesværet løsning, fortæller virksomheden.

Hvis de blev placeret på præcist den rigtige måde, så kunne prototype-telefonerne, der er udviklet af Nokia og testet som en del af projektet, i bedste fald høste nok energi til at holde sig i live på standby-mode og til meget begrænset taletid, skriver Nokia i et blogindlæg i denne uge.

Den største udfordring handler om den begrænsede plads på bagsiden af telefonen, der sætter grænser for, hvor stort panelet kan være, og dermed hvor meget batteriet kan oplades, fortæller Nokia.

Virksomheden opnåede relativt gode resultater, når telefonen blev båret omkring udendørs, for eksempel i en holder omkring halsen.

Men det er hverken "den mest stilede eller praktiske metode, og der er behov for en anden løsning," siger Nokia uden dog at foreslå, hvad det kunne være.

De bedste resultater blev opnået i Kenya. Nokias prototype blev også testet i Sydsverige, på Arktis og på det baltiske hav.

Har forsøgt i årevis

Opladning af mobiltelefoner ved hjælp af solceller er ikke noget nyt koncept. Nokia lancerede for eksempel det, virksomheden mener, var den første soldrevne telefon tilbage i 1997.

Senere har leverandører som Samsung Electronics og LG Electronics introduceret smartphones med solceller på bagsiden. Samsung S7550 Blue Earth og LG GD510 Pop blev begge annonceret i 2009.

Leverandørerne troede, at de kunne kapitalisere på offentlighedens interesse for miljøvenlige produkter, vurderer Francisco Jeronimo, der er research manager hos IDC.

Men forbrugerne var ikke villige til at betale mere for et solpanel, og teknologien var og er ikke klar til at gå mainstream, siger han.

Men det giver alligevel mening at bruge solkraft de steder i verden, hvor elektricitet er en begrænset ressource, også selv om teknologien langt fra er perfekt, mener Francisco Jeronimo.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere