Artikel top billede

Derfor er mobil-opladning med solenergi så svært

Der er nogle helt grundlæggende udfordringer ved at oplade telefoner med solceller.

Computerworld News Service: Det er ikke umuligt at oplade en telefon ved hjælp af solceller på enhedens bagside, men det er meget udfordrende, konkluderer Nokia efter at have afsluttet et test-projekt på området.

Der er stadig et stykke vej, inden vi finder en brugbar og ubesværet løsning, fortæller virksomheden.

Hvis de blev placeret på præcist den rigtige måde, så kunne prototype-telefonerne, der er udviklet af Nokia og testet som en del af projektet, i bedste fald høste nok energi til at holde sig i live på standby-mode og til meget begrænset taletid, skriver Nokia i et blogindlæg i denne uge.

Den største udfordring handler om den begrænsede plads på bagsiden af telefonen, der sætter grænser for, hvor stort panelet kan være, og dermed hvor meget batteriet kan oplades, fortæller Nokia.

Virksomheden opnåede relativt gode resultater, når telefonen blev båret omkring udendørs, for eksempel i en holder omkring halsen.

Men det er hverken "den mest stilede eller praktiske metode, og der er behov for en anden løsning," siger Nokia uden dog at foreslå, hvad det kunne være.

De bedste resultater blev opnået i Kenya. Nokias prototype blev også testet i Sydsverige, på Arktis og på det baltiske hav.

Har forsøgt i årevis

Opladning af mobiltelefoner ved hjælp af solceller er ikke noget nyt koncept. Nokia lancerede for eksempel det, virksomheden mener, var den første soldrevne telefon tilbage i 1997.

Senere har leverandører som Samsung Electronics og LG Electronics introduceret smartphones med solceller på bagsiden. Samsung S7550 Blue Earth og LG GD510 Pop blev begge annonceret i 2009.

Leverandørerne troede, at de kunne kapitalisere på offentlighedens interesse for miljøvenlige produkter, vurderer Francisco Jeronimo, der er research manager hos IDC.

Men forbrugerne var ikke villige til at betale mere for et solpanel, og teknologien var og er ikke klar til at gå mainstream, siger han.

Men det giver alligevel mening at bruge solkraft de steder i verden, hvor elektricitet er en begrænset ressource, også selv om teknologien langt fra er perfekt, mener Francisco Jeronimo.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
TDC Group nedlægger jobbet som CIO: “Vi har valgt at fremtidssikre det organisatoriske split ved at flytte rollen”
Der kommer ikke en afløser på posten som CIO for TDC Group efter Antonietta Mastroianni tidligere på året forlod den danske telegigant.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.