Artikel top billede

S afviser: Vil overhovedet ikke pille ved NemID

Tiden er ikke inde til en reform af NemID, men vi lytter gerne til forslag, mener Socialdemokraterne.

Opråb: NemID bør laves om "hurtigst muligt i 2012"

Rådet for større it-sikkerhed er netop kommet med en stribe forslag til, hvordan man kan forbedre den næste udgave af NemID.

Dem kan du læse her.

It-ordføreren fra regeringspartiet Socialdemokraterne er dog knap så tørstige efter fornyelse som Rådet for større it-sikkerhed.

"Vi lytter naturligvis altid til gode råd fra fageksperter, og der er flere interessante forslag i oplægget," siger Trine Bramsen, der specielt hæfter sig ved et punkt.

"Platformsuafhængighed er noget, som vi generelt bør se på," lyder det fra it-ordføreren.

"Der er dog forskel på, om man er faglig analytiker eller politiker. Politikere har flere hensyn, der skal tages med i betragtningerne," forklarer hun.

Det bliver ikke i 2012

Rådet for større it-sikkerhed skriver i sit idé-katalog, at man straks i 2012 bør igangsætte arbejdet med en reform af NemID-løsningen.

Trine Bramsen har knap så travlt.

"Det er vigtigt, at vi giver plads til de beslutninger, vi tager. Nogle gange kræver det lidt tid, før tingene for alvor kommer til at virke efter hensigten," siger Trine Bramsen.

"Forandring kræver bare noget tid. Og de rigtig gode ideer udvikles typisk også i forlængelse af en implementering."

Så ændringer i NemID-løsningen er ikke noget, I går i gang med nu?

"Det er nok lidt forhastet at ændre radikalt på løsningen nu, men vi følger naturligvis projektet og de nye ideer, som kommer frem," vurderer hun.

Opråb: NemID bør laves om "hurtigst muligt i 2012"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.