Nye forslag: Sådan skal TDC kontrolleres i fremtiden

Erhvervstyrelsen vil tage en række nye værktøjer i brug i forsøget på at få rettet op den manglende konkurrence på bredbåndsmarkedet, der domineres massivt af TDC.

Læs også: Så dominerende er TDC: Tele-regulering uden effekt.

En ny analyse fra Erhvervsstyrelsen viser, at de seneste års forsøg på at skabe mere konkurrence på bredbåndsmarkedet er slået fejl.

TDC er nemlig fortsat massivt dominerende på markedet, hvilket du kan læse mere om her.

For at rette op på den manglende konkurrence planlægger Erhvervsstyrelsen at tage et nyt regulatorisk værktøj i brug, fortæller kontorchef i Erhvervsstyrelsen, Helle Bøjen Larsen.

Hun mener ikke, at de hidtil anvendte reguleringer af konkurrencen på bredbåndsmarkedet har været en fiasko, men erkender, at der stadig er noget at komme efter:

Prisklemmer
"Vi har anvendt en række af de tiltag i form af forpligtigelser ifølge teleloven, som kan kompensere for en manglende konkurrence," siger hun.

Hun peger, at værktøjerne blandt andet har til formål at sikre 'ikke-diskrimination og prisreguation."

"Og de har været anvendt. Men det er klart, at der ER nogle konkurrence-udfordringer stadigvæk. Og det er også en af grundene til, at vi som noget nyt foreslår overvågning og tilsyn med prisklemmer," fortæller Helle Bøje Larsen.

Prisklemmer henviser til det forhold, at et konkurrerende selskab på TDC's net må betale mere for at levere bredbånds-produkter, der kan matche TDC's, end selskabet kan hente i omsætning på leverancen.

TDC kan for eksempel skabe en prisklemme ved at udnytte stordriftsfordele eller teknologiske eller forretningsmæssige muligheder til at markedsføre bredbåndstilbud eller bundlede services, som de andre leverandører ikke har chance for at matche prismæssigt.

Løbende kontrol
I udkastet til en markedsafgørelse, som er del af analysen offentliggjort lige før jul, fremgår det, at Erhvervsstyrelsen vil sikre, at TDC ikke iværksætter prisklemmer.

Myndigheden vil ligeledes føre løbende kontrol med, om det overholdes.

Hvilken indflydelse indgrebene får på prisniveauet på bredbånd for slutbrugere, står ikke helt klart, ud over den generelle antagelse, at større konkurrence på langt sigt bør føre til lavere priser.

Læs også: Så dominerende er TDC: Tele-regulering uden effekt.
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere


Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Intel taber retssag og skal betale to milliarder dollar: "Det er skandaløst"
Chipgiganten Intel har tabt en retsag i USA, og er blevet idømt en bøde på hele 2,1 milliarder dollar. Det er en af de største bøder for en patentsag i USA's historie.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.