Artikel top billede

Nye forslag: Sådan skal TDC kontrolleres i fremtiden

Erhvervstyrelsen vil tage en række nye værktøjer i brug i forsøget på at få rettet op den manglende konkurrence på bredbåndsmarkedet, der domineres massivt af TDC.

Læs også: Så dominerende er TDC: Tele-regulering uden effekt.

En ny analyse fra Erhvervsstyrelsen viser, at de seneste års forsøg på at skabe mere konkurrence på bredbåndsmarkedet er slået fejl.

TDC er nemlig fortsat massivt dominerende på markedet, hvilket du kan læse mere om her.

For at rette op på den manglende konkurrence planlægger Erhvervsstyrelsen at tage et nyt regulatorisk værktøj i brug, fortæller kontorchef i Erhvervsstyrelsen, Helle Bøjen Larsen.

Hun mener ikke, at de hidtil anvendte reguleringer af konkurrencen på bredbåndsmarkedet har været en fiasko, men erkender, at der stadig er noget at komme efter:

Prisklemmer

"Vi har anvendt en række af de tiltag i form af forpligtigelser ifølge teleloven, som kan kompensere for en manglende konkurrence," siger hun.

Hun peger, at værktøjerne blandt andet har til formål at sikre 'ikke-diskrimination og prisreguation."

"Og de har været anvendt. Men det er klart, at der ER nogle konkurrence-udfordringer stadigvæk. Og det er også en af grundene til, at vi som noget nyt foreslår overvågning og tilsyn med prisklemmer," fortæller Helle Bøje Larsen.

Prisklemmer henviser til det forhold, at et konkurrerende selskab på TDC's net må betale mere for at levere bredbånds-produkter, der kan matche TDC's, end selskabet kan hente i omsætning på leverancen.

TDC kan for eksempel skabe en prisklemme ved at udnytte stordriftsfordele eller teknologiske eller forretningsmæssige muligheder til at markedsføre bredbåndstilbud eller bundlede services, som de andre leverandører ikke har chance for at matche prismæssigt.

Løbende kontrol

I udkastet til en markedsafgørelse, som er del af analysen offentliggjort lige før jul, fremgår det, at Erhvervsstyrelsen vil sikre, at TDC ikke iværksætter prisklemmer.

Myndigheden vil ligeledes føre løbende kontrol med, om det overholdes.

Hvilken indflydelse indgrebene får på prisniveauet på bredbånd for slutbrugere, står ikke helt klart, ud over den generelle antagelse, at større konkurrence på langt sigt bør føre til lavere priser.

Læs også: Så dominerende er TDC: Tele-regulering uden effekt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere