Vejen banet for ny Blaster-orm

To sikkerhedsfirmaer har fundet kode, der udnytter de seneste sikkerhedshuller i Windows. Dermed kan det være et spørgsmål om timer, inden en ny og skadelig Blaster-lignende orm dukker op på alverdens pc'er.

Hackere har nu fundet frem til, hvordan de udnytter de seneste sikkerhedshuller i Windows, og dermed kan det være et spørgsmål om timer, inden en ny, Blaster-lignende orm bliver sendt i omløb.

To amerikanske sikkerhedsfirmaer er stødt på en anvendt udnyttelse af hullet, som nu er blevet offentliggjort i undergrunden i computerverdenen.

De to firmaer bag opdagelsen af den anvendte udnyttelse er Counterpane Internet Security og Idefense. Efter test af den fundne kode proklamerer de begge, at computere, som endnu ikke er lappet med den seneste rettelse fra Microsoft, er de potentielle ofre for den anvendte udnyttelse.

- En ny Blaster-lignende ormefamilie kan være skabt i løbet af timer eller dage, nu da den anvendte udnyttelse er offentliggjort i underverdenen. Det nye redskab til angreb gør det såre simpelt for enhver ondsindet hacker at få adgang til computere, som ikke har installeret den seneste rettelse, siger analytiker Ken Dunham fra Idefense.

Så sent som i sidste uge advarede sikkerhedseksperter om, at angribere i løbet af kort tid ville finde en måde at udnytte sikkerhedshullerne på. Deres advarsel fik ifølge Microsoft 63 procent flere Windows-brugere til at lappe deres systemer.

- Sidste uge var nyheden, at udnyttelsen af svagheden kommer, og at brugerne skulle installere rettelsen hurtigt. Nu er det nye, at den er her. Vi har set den. Vi har den. Du skal patche nu, siger teknisk direktør Bruce Schneier fra Counterpane.

Han tilføjer, at den kommende Blaster-lignende orm vil blive fanget af firewalls og andre sikkerhedssystemer på langt de fleste virksomheders netværk. De skal derfor koncentrere sig om at holde øje med de bærbare pc'er, som medarbejderne kobler til netværket.

Det seneste sikkerhedsbrist i Windows vedrører en komponent (RPC - Remote Procedure Call), som giver mulighed for, at en computer kan starte processor på et andet Windows-system. Det var andre huller i samme komponent, som Blaster-ormen udnyttede. Fejlen vedrører alle versioner af Windows, undtagen Windows ME.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere