Artikel top billede

Rapport: Her er de kommende års pc-sællert

Salget af ultrabook-computere vil i de kommende år opleve en tre gange så høj vækst som salget af tablet-computere, vurderes det i ny rapport.

Computerworld News Service: Tablet-markedet kommer i løbet af de næste fem år til at opleve et større og større pres fra ultrabooks, vurderer analysefirmaet Juniper Research.

Juniper Researchs giver i sin nye rapport Ultrabooks & Mobile Computing - Strategies & Forecasts 2012-2016 den prognose, at antallet af leverede ultrabooks vil stige tre gange hurtigere end antallet af leverede tablets i løbet af de næste fem år.

Det forventes, at der i 2016 vil blive leveret 178 millioner ultrabooks.

Det er dog stadig langt færre end de 253 millioner tablet-computere, som Juniper Research regner med, der vil blive leveret i 2016.

Langsomme til at reagere på MacBook Air

Derudover påpeges det i rapporten, at på trods af horderne af tablets, der kæmper om at overtage førerpositionen i markedet fra Apples iPad, så har konkurrenterne været langsomme til at reagere på lanceringen af den ultratynde MacBook Air i 2008.

"Først sent på året i 2011 lancerede de førende leverandører de første ultrabooks, der er en ny kategori af bærbar computer båret frem af verdens største chipproducent, Intel," skriver rapportens forfatter Daniel Ashdown.

Mens hele it-branchen summer efter afsløringen af nye produkter ved årets Consumer Electronics Show i Las Vegas, så fremhæves der i denne rapport et antal udfordringer, som branchen er nødt til at håndtere.

"Som vi har set i tablet-markedet, er det svært for Apples konkurrenter at få fodfæste med produkter, der ikke i væsentlig grad er forskellige fra Apples, hvad angår pris og funktioner," tilføjer Ashdown.

Intels ultrabook-kategori har hjulpet til at differentiere tynde og lette bærbare fra almindelige bærbare, men leverandørerne har ifølge Junipers rapport endnu ikke styr på produktstrategien.

Nærmere beskrevet er det Intels specifikation og hvordan den hjælper til at sikre status og finansiering til produkter i denne markedsføringskategori, der volder leverandørerne problemer, hvilket har gjort mange af de aktuelle ultrabooks for dyre for mange forbrugere.

Desuden fremhæves det i rapporten, at leverandørerne supplerer solid state-drev i ultrabooks med traditionelle harddiske eller cloud-storage for en merpris, mens det vurderes, at Microsofts kommende styresystem, Windows 8, vil blive katalysator for ultrabookens succes i massemarkedet på grund af understøttelse af ting som bedre batterilevetid og always-on-funktionalitet.

Hvad angår prognosen for netbooks, vurderer Juniper Research, at der i 2016 kun vil blive leveret en tredjedel i forhold til i dag.

De populære tablets samt billige, højt ydende bærbare forventes at kannibalisere yderligere på netbook-segmentet, som oplevede en kortvarig popularitet for nogle få år siden.

Læs også:

Nu kommer næste bølge af ultrabooks væltende.

Nye tider: Derfor er en pc ikke længere en pc.

Ultrabook'en kommer - så meget vil du få for pengene.

Fem fede ultrabooks: Så meget får du for pengene.

En sværm af ultrabooks klar til at knuse Macbook Air.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere