Elektronisk medicin-program i hårdknude

Et pilotprojekt om medicinering i Hovedstadens Sygehusfællesskab er gået i stå efter problemer, der opstod under det store strømsvigt i september.

I Hovedstadens Sygehusfællesskab (HS) havde man netop fået sit elektroniske medicinmodul til at køre i pilotfase på Frederiksberg Hospital, da den store strømafbrydelse fik lyset til at gå ud den 23. september.

- Det fik en masse fejl, der ikke umiddelbart havde noget med strømsvigtet at gøre, til at komme op til overfladen, siger Steen Christophersen, informatikdirektør i HS.

Medicin-modulet skal blandt andet holde styr på, at patienter får den rigtige medicin i de rigtige doser.

Men siden strømsvigtet har pilotprojektet stået stille, mens der blev rettet fejl, og det er ikke som planlagt blevet udbredt til andre afdelinger i landets største sygehusregion.

Det vil først ske, når medicineringsmodulet har kørt tilfredsstillende på
Frederiksberg i mindst en måned, men hvornår det kan være i drift igen, er ikke klarlagt.

Flere leverandører lig med flere problemer

Informatikdirektøren erkender, at det har været en komplicerende faktor, at HS har tre forskellige leverandører på sine EPJ-projekter, som har skullet samarbejde om fejlrettelsen.

- Det er klart, at en flerleverandørstrategi har omkostninger. Det er altid mere besværligt, når flere parter skal arbejde sammen, siger Steen Christophersen, som dog mener, at HS stadig vinder ved modellen, idet ingen enkelt leverandør får magten over hele projektet.

Til gengæld frygter han ikke for samspillet med den nye, landsdækkende medicinerings-database, som beskrevet i den ledsagende artikel. Her er leverandøren nemlig den samme som til HS, Mærsk-selskabet Acure.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere