Artikel top billede

Sådan skal Windows og SkyDrive smeltes sammen

SkyDrive skal være en kernefunktion i Windows. Her er Microsofts konkrete SkyDrive-planer.

Læs også:

Her er Microsofts mest undervurderede teknologi

Her er Microsofts nye SkyDrive-tjeneste

Computerworld News Service: Microsoft planlægger at udvide SkyDrive, så tjenesten i stedet for en online fil-storage-service bliver det, virksomheden kalder "en device cloud".

Tjenesten skal således integreres tæt med Windows 8 - næste version af virksomhedens styresystem.

Visionen er, at SkyDrive skal udgøre "et enkelt drev," der skal være tilgængelig fra alle enheder, give brugerne "øjeblikkelig, sikker og privat adgang til deres filer" og gøre det muligt at dele filerne med andre, fortæller Microsoft i et blogindlæg.

I Windows 8 vil "DNA" fra SkyDrive og filsynkroniseringsteknologien Mesh blive knyttet sammen til en enkelt service, fortæller Microsoft i indlægget på virksomhedens blog "Building Windows 8", som er skrevet af Mike Torres og Omar Shahine, der er group program managers for SkyDrive.

Sådan kommer det til at fungere

SkyDrive bliver inkluderet som applikation i Windows 8, SkyDrive-filerne bliver tilgængelige via Windows Explorer, og brugerne vil kunne hente filer over afstand fra deres harddisk ved hjælp af SkyDrive.com.

SkyDrive-applikationen, der vil indgå i Windows 8, bliver i Metro-stil, og det betyder, at brugerfladen bliver optimeret til touch-baserede enheder, og at det bliver muligt for folk at få adgang til deres SkyDrive-konto fra enhver Metro-applikation ved hjælp af de kontrolfunktioner i Windows 8, der bruges til at åbne, gemme og dele filer.

"Det vil bringe en fil-cloud til alle Metro-applikationer, og på den måde kan man åbne filer i SkyDrive og gemme dem på SkyDrive lige så nemt som på et lokalt drev," står der i indlægget.

For at udnytte den funktion skal brugerne bare registrere sig med en e-mail-adresse via en pc med Windows 8, hvorefter "du kan få nem adgang til alle filer på SkyDrive via enhver enhed med Windows 8," står der videre.

Drag and drop

Windows 8 vil dog også indeholde en traditionel desktop-applikation til SkyDrive, der kan håndteres ved hjælp af Windows Explorer, og som er tilgængelig for desktop-applikationer som Office. Brugerne vil kunne gemme og genfinde SkyDrive-filer ved hjælp af en drag-and-drop-brugerflade.

Ved hjælp af en synkroniseringsfunktion baseret på Mesh vil det blive muligt med desktop-kopier af SkyDrive-filerne, der synkroniserer ændringer, så dokumentet forbliver konsistent både lokalt og i skyen.

Denne desktop-version af SkyDrive vil være kompatibel med enheder, der kører med Windows Vista og Windows 7.

Endelig gør SkyDrive på Windows 8 det muligt for folk at opnå fjernadgang til filer, som de har valgt kun at gemme lokalt på pc'ens harddisk - en funktion som Microsoft har udviklet i erkendelsen af, at ikke alle mennesker ønsker at gemme alle filer online i SkyDrive.

Fjernadgang via SkyDrive.com kræver, at brugerne registrerer et ekstra godkendelses-element - en kode som Microsoft fremsender til en alternativ mail-adresse eller til brugerens mobiltelefon.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen

Læs også:

Her er Microsofts mest undervurderede teknologi

Her er Microsofts nye SkyDrive-tjeneste




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere