Artikel top billede

Netbank-kup hos Danske Bank ramte virksomheder

Danske Bank holder ekstraordinært erhvervskunderne skadesløse efter det store netbank-kup.

Læs også:

Sådan spængte hackere NemID med smart trojaner

Erhvervskunder bærer selv hele ansvaret for sikkerheden i deres netbank  - og de får ingen erstatning, hvis hackere skulle finde på at lænse netbankkontoen.

Sådan har budskabet lydt fra bankerne i årevis.

Men da otte kunder fik lænset deres netbankkonti i Danske Bank tidligere i februar, valgte banken at se bort fra den normale praksis for erhvervskunder med en netbankkonto.

Der var mindst en og formentlig flere erhvervskunder blandt ofrene for netbank-indbruddet 10. februar, hvor en avanceret trojaner blev brugt til at demontere netbankens normale NemID-sikkerhed.

Oplysningen om, at der var erhvervskunder blandt de berørte Danske Bank-kunder fremgik i går af kommentarfeltet på journalisten Dorte Tofts blog på Berlingske Business.

Danske Bank bekræfter over for ComON, at der var erhvervskunder blandt ofrene for netbank-indbruddet, og at de lige som de private kunder fik deres tab ved indbruddet dækket af banken.

"Som udgangspunkt er det erhvervskunden, der selv er ansvarlig og skal dække tabet, men vi vurderer sagerne fra gang til gang. I de aktuelle sager, hvor der er tale om både privat- og erhvervskunder, har vi valgt at dække tabet," siger Kenni Leth, pressechef i Danske Bank. 

Han kan ikke afsløre, hvor mange af de otte ofre for netbankindbruddet, der var erhvervskunder, men pointerer, at de normalt selv må dække tab forårsaget af hacker-indbrud.

"Rent juridisk er erhvervskunderne ikke dækket, så vi anbefaler dem at tegne en forsikring mod den her type angreb," lyder det fra Danske Banks pressechef.

Den pågældende erhvervskunde, it-konsulent Simon Jonassen, som skrev en kommentar på Dorte Tofts blog, lod sig efterfølgende interviewe på Version 2.

Her fortalte han, at en af hans konti i Danske Bank pludseligt var helt tømt. Da han efterfølgende forsøgte at finde ud af, hvem pengene var blevet overført til, var alle spor slettet.

Læs også:

Sådan spængte hackere NemID med smart trojaner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere