Artikel top billede

HP-topchef: Derfor falder vores omsætning og profit

Hewlett-Packards Meg Whitman er ikke glad for det seneste regnskab. Hun har dog en plan for at vende udviklingen.

Læs også:

HP slået af tronen: Her er Danmarks største pc-mærke

Computerworld News Service: Hewlett-Packard har underinvesteret i forretningen og er blevet "for kompleks og for langsom," udtaler topchef Meg Whitman.

Samtidig fremlægger hun en plan, der skal få det trængte selskab tilbage på sporet.

Under et telefonmøde med analytikere og investorer efter offentliggørelsen af HP's seneste kvartalsregnskab gav Whitman en ærlig evaluering af HP's udfordringer efter hendes første fulde kvartal ved roret.

Det har været tre svære måneder for HP, hvis profit er faldet med 44 procent, mens omsætningen er faldet med syv procent. Selskabets gigantiske Personal Systems Group, hvor omsætningen skred med hele 15 procent, er ifølge Whitman nødt til at bygge flere innovative pc'er.

"På trods af alt det, som PSG gør rigtigt, så har vi underinvesteret i innovation i de sidste adskillige år, og vi har for ofte været for langsomme til at komme på markedet," bedømmer Whitman.

Hun forklarer det sidste kvartals dårlige resultater med den svage verdensøkonomi og den globale mangel på harddiske. Men hun vedkender også, at HP har sine egne problemer, der skal løses.

"I årevis har vi grundlæggende drevet vores forretning i siloer. Under den model har vi opbygget nogle af de største franchises i teknologibranchen, men den har også gjort os for komplekse og for langsomme," lyder dommen fra Whitman.

HP har mistet andele i nogle af sine vigtigste markeder heriblandt pc-markedet og endda i det værdifulde printmarked, indrømmer hun.

Kritik af Mark Hurd

Whitmans kommentarer kan ses som en indirekte kritik af tidligere topchef for HP Mark Hurd, som nu er direktør hos Oracle, selvom Whitman ikke nævner ham ved navn.

Hurd er blevet rost fra visse kanter for at øge HP's omsætning og mere end fordoble værdien af selskabets aktier, mens andre vurderer, at han opnåede disse ting ved at skære for dybt i omkostningerne og investere for lidt.

Whitman antyder, at hun tilhører den sidste gruppe. "Vi foretog ikke de investeringer, vi burde have foretaget i løbet af de seneste år for at holde os på forkant med kundeforventningerne og markedstendenserne," fremhæver hun under telefonmødet.

"Det er derfor, vi i dag ser en faldende omsætning og profit."

Her er HP's redningsplan


HP's plan for at vende udviklingen kan beskrives i tre kategorier.

For det første skal der løses nogle problemer i udførelsen, påpeger Meg Whitman.

Det inkluderer at gøre selskabets forsyningskæde mere effektiv og skære unødvendige modeller fra, som gør det unødigt komplekst at udvikle, sælge og understøtte produkterne.

For det andet er HP nødt til at imødegå de "løbende problemer" i hver forretningsenhed, forklarer hun. Det inkluderer at investere i teknologi til fremtiden og at strømline processer og supportservices.

For det tredje skal HP kapitalisere på det, som Whitman ser som dramatiske forandringer i it-branchen, særligt med hensyn til cloud computing, informationshåndtering og sikkerhed, påpeger hun.

Det er noget af en udfordring, ikke mindst fordi HP skal finde pengene til på ny at investere i disse områder samtidig med fortsat at levere et overskud til aktionærerne.

"Vi er nødt til at spare op for at kunne investere," forklarer Whitman. Med det mener hun, at HP er nødt til at gennemføre omkostningsbesparelser og blive mere økonomisk effektiv for at få penge til de kommende investeringer.

"Vi er klar over, hvad vi er nødt til at gøre, og vi har en plan til at løse problemerne, men det vil tage tid," siger Whitman. "Dette er en indsats, der vil tage flere år."

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

HP slået af tronen: Her er Danmarks største pc-mærke




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere