Her er brevet fra KMD - den 6. februar 2012

I et brev til samtlige kommunaldirektører forklarer it-giganten KMD, hvorfor den ikke sender detaljerede oplysninger om priser.

Tilbage til: Så hedt er kommuners opgør mod KMD

Fra salgsdirektør Karen Nielsen fra KMD til landets kommunaldirektører:

Sendt: 6. februar 2012 
Emne: Orientering fra KMD

Kære kommunaldirektør

KMD har i løbet af december og januar modtaget en række ensartede anmodninger fra over halvdelen af landets kommuner, om udlevering af oplysninger om forbrug af og betaling for de kritiske it-løsninger, der overflyttes til Udbetaling Danmark (UDK).

Sigtet med henvendelserne er at skabe overblik over kommunernes økonomi for de systemområder, der overdrages til UDK. KMD vil naturligvis gerne medvirke til at give både de enkelte kommuner samt kommunerne under et en form for økonomisk baseline, inden opgaverne overdrages til UDK. Vi vil derfor fremsende overordnede oplysninger til såvel den enkelte kommune som til KOMBIT A/S, idet det eksplicit fremgår af de fleste anmodninger, at oplysningerne skal videresendes til KOMBIT A/S.

De oplysninger som vi fremsender, vil dog ikke modsvare den detaljeringsgrad, som anmodningerne fra kommunerne har efterspurgt, idet vi af vore eksterne advokater er blevet frarådet at fremsende de detaljerede oplysninger, da de skal udleveres til KOMBIT A/S. Årsagen er, at udveksling af forretningskritiske oplysninger imellem aktuelle eller potentielle konkurrenter kan være en overtrædelse af konkurrencelovgivningens forbud mod informationsudveksling. Udveksling af kommercielt følsomme oplysninger imellem aktuelle og/eller potentielle konkurrenter er ulovligt for såvel afgiver som modtager af oplysningerne, og med tanke bl.a. på det igangværende udbud i KOMBIT A/S om en ny serviceplatform, er det vurderingen, at KOMBIT og KMD potentielt er i en konkurrencesituation, der vil betyde, at udlevering af de efterspurgte oplysninger ikke er lovligt efter konkurrencelovgivningen.

KMD er helt klar over, at kommunerne har behov for at danne en økonomisk baseline for de kritiske it-løsninger, som overføres til UDK. Disse oplysninger sender vi inden udgangen af denne måned, og det vil ske i en form, så der er sikkerhed for, at konkurrenceloven overholdes.

Såfremt Deres kommune har et mere vidtgående behov for oplysninger om forbrug af og betaling for de kritiske it-løsninger, der overflyttes til UDK, vil vi naturligvis gerne udarbejde mere specifikke opgørelser. Vi må dog fastslå, at udlevering af de mere specifikke oplysninger til KOMBIT A/S kan være i strid med konkurrenceloven, og forinden der foretages en konsolidering af oplysningerne i KOMBIT A/S, vil vi foreslå, at vi i fællesskab retter henvendelse til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, for at drøfte en eventuel udvidet informationsudveksling.

Vi håber, at de oplysninger vi fremsender giver kommunerne det overblik der efterspørges, og ser frem til et fortsat godt samarbejde.

Venlig hilsen
Karen Nielsen, Direktør
Salg og Marketing

Tilbage til: Så hedt er kommuners opgør mod KMD




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere