Artikel top billede

Nokias Stephen Elop driller HTC's Peter Chou ved at tage et billede af ham med Nokias 41 megapixels-smartphone. I midten ses Dennis Crowley, administrerende direktør i foursquare.

Sådan vil Nokia og HTC i fællesskab dræbe iPhone

Mobile World Congress: Nokias Stephen Elop og HTC's Peter Chou giver deres bud på de optimale smartphones, der kan slå konkurrenter som Apple og Samsung.

Læs også:

Galleri: Se de allernyeste mobil-gadgets

Google-ikon: Sådan ser it-fremtiden ud

Det kan til tider være svært at finde ud af, hvem der er venner og fjender i teleindustrien.

Det var det også, da de administrerende direktører for Nokia og HTC onsdag morgen holdt en fælles keynote ved Mobile World Congress.

Nokia har sin hardware, der konkurrerer mod HTC's hardware - og Windows Phone, som konkurrerer med Android, HTC's primære platform.

Men HTC har også Windows som platform, og dermed har selskaberne samtidig fælles interesser - ligesom de også har en klar interesse i at så tvivl om Apples iPhone eller Samsungs mange Android-succeser.

"Apple fremtvang økosystem-tilgangen ved at lave et komplet design. Men de tog Apple-tilgangen med et meget lukket system. Det vacuum så Google og udnyttede det med et meget åbent system," forklarede Stephen Elop fra scenen.

"Vi indså, at vi måtte ændre vores strategi, at der var plads til et tredje økosystem og indgik et partnerskab med Microsoft."

Peter Chou, administrerende direktør i HTC, brugte sin tale tid på at fortælle om blandt andet HTC Sense, der er det interface, HTC putter oven på Android-platformen.

Hvordan har HTC det med Nokia/Microsoft?

Samtidig bakkede han dog også om Windows Phone som platform.

"Selvfølge er Windows faldet lidt af på den de seneste år, men tilfredsheden med Windows Phone er meget høj, selvom udbredelsen går lidt langsom."

"Nokia og HTC har en fælles interesse i det her. Jeg tror på, at det nok skal blive et stærkt økosystem," sagde Peter Chou.

"Hvordan påvirker Microsofts og Nokias partnerskab jeres syn på Windows Phone?" ville ordstyreren vide.

"HTC er ikke et closed minded selskab. Nokia har en masse styrke, og vi tror på, at vi kan drage nytte af hinanden," lød svaret.

Sådan skal telefonerne designes

Både Nokia og HTC markedsfører i øjeblikket smartphone-topmodeller på de samme features, eksempelvis nye kamera-teknologier, og dermed er selskaberne også i direkte konkurrence.

Alligevel kunne de to topchefer hurtigt blive enige om de grundliggende design-principper, der bør være til stede, hvis et smartphone-produkt skal have succes.

"Når folk taler om design, tænker de fleste folk på hardware og komponenter. Hardware er også en meget vigtig del af HTC, men design er også at få tingene til at fungere. Godt design handler om håndværk og om at gå op i de små detaljer," sagde Peter Chou.

Stephen Elop,administrerende direktør i Nokia, lagde vægt på, at telefonerne skal designes forskelligt til forskellige markeder, så der er et produkt til ethvert behov.

"Vi tror på, at verden vil gå den lokale vej. Vi tror på, at folk vil have lokale oplevelser," forklarede han og beskrev, hvordan eksempelvis machine-to-machine-teknologier vinder frem i udviklingslandene.

"Den primære driver er muligheden for at dele direkte fra en enhed til en anden."

Ingen vil gætte på Windows Phone-fremtiden

Både Stephen Elop og Peter Chou afviste i øvrigt at svare direkte på spørgsmålet om, hvor stor en markedsandel Windows Phone skal have, før man kan betegne platformen som en succes.

"Vi begynder helt fra bunden af med Windows Phone, og vi oplever vækst hver eneste dag," var det nærmeste, man kom et svar fra Stephen Elop.

I Gartners opgørelse over det smartphone-styresystemernes udbredelse i fjerde kvartal 2011, lå Microsoft på en sidsteplads med blot 1,9 procent.

Det er et klart fald i forhold til sidste år, hvor markedsandelen for Microsofts vedkommende var på 3,4 procent i fjerde kvartal.

Læs også:

Galleri: Se de allernyeste mobil-gadgets

Google-ikon: Sådan ser it-fremtiden ud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft liner op til den store produktkavalkade: Her er det vi forventer at se
Den store Surface-familie ser ud til snart blive en del nye familiemedlemmer rigere.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.