Artikel top billede

Per Kølle, der af bestyrelsesformanden for DIFO og DK Hostmaster kaldes Mister Hostmaster, er stoppet som direktør.

Mangeårig direktør hos DK-Hostmaster er stoppet

Direktøren hos domæneadministratoren DK Hostmaster er stoppet. DIFO og DK Hostmaster skal fremover have en fælles ledelse.

Direktøren hos DK-Hostmaster, Per Kølle, stoppede i fredags som direktør for virksomheden.

Det er sket som følge af en enstemmig beslutning hos bestyrelsen bag DIFO og DK-Hostmaster om at ændre ændre ledelsesstrukturen.

Det oplyser Henrik Udsen, der er formand for bestyrelsen.

DK Hostmaster håndterer den praktiske del af det danske topleveldomæne .dk for foreningen DIFO, som har retten til at administrere det danske del af internettet, der i øjeblikket tæller omkring 1,2 millioner hjemmesider.

Ifølge Henrik Udsen sker ændringen, da bestyrelsen har besluttet at sammenlægge ledelserne af de to instanser, fordi der er mange sammenstødende grænseflader imellem de to ledelsers arbejdsopgaver.

Generationsskifte

Fremover bliver det den samme direktion med en administrerende direktør og en vicedirektør, som kommer til at lede begge foretagender, siger han.

"Vi har gennemført det som led i et generationsskifte, fordi Per Kølle har en alder, hvor han alligevel var på vej på pension," siger Henrik Udsen, der peger på at det derfor var naturligt at tænke de to ting sammen.

Ifølge formanden bliver Lise Fuhr ny vicedirektør, mens bestyrelsen har hyret et rekrutteringsfirma til at finde en ny administrerende direktør hurtigst muligt, mens et jobopslag også er på vej.   

"Vi vil gerne have en administrerende direktør, som har en form for teknisk baggrund og indsigt i drift, mens Lise Fuhrs profil passede godt på profilen som en vicedirektør med baggrund i jura og politik," siger Henrik Udsen.

Mister Hostmaster

Per Kølle har været direktør siden grundlæggelsen af DK Hostmaster i 1999, men har haft en finger med i spillet om de danske domæner endnu længere.

Blandt andet var han involveret i en hård fejde med DotDK-virksomheden, der i 2008 kæmpede indædt om retten til at administrere det danske .dk-domæne. En kamp, som Per Kølle kunne trække sig sejrrigt ud af.

"Per har en enorm viden og er jo Mister Hostmaster. Det er altid en udfordring, når man skal sige farvel til en person, som har så stor viden, som Per har," siger Henrik Udsen.
Derfor er Per Kølle fratrådt omgående

Derfor har DIFO og DK Hostmaster ifølge Henrik Udsen aftalt, at Per Kølle skal overlevere så meget af sin viden som muligt til virksomheden frem til pensionen, altså også efter den nye direktør kommer til.

Henrik Udsen fortæller, at Per Kølle valgte at stoppe med det samme, fordi det var naturligt at gennemføre ændringen i ledelsesstrukturen med det samme, efter at det var meldt ud til medlemmer og medarbejdere.

"Per er stadig tilknyttet virksomheden, fordi han sidder inde med en kæmpe viden, men altså ikke i egenskab af administrerende direktør," siger Henrik Udsen.

Skal vænne sig til sidelinjen

Hvor mange penge DIFO og DK Hostmaster giver Per Kølle med i hånden ved fratrædelsen vil Henrik Udsen ikke ud med.

"Vi giver ham det, der hele tiden har været aftalt. Jeg vil ikke kommentere på lønforhold for enkelte personer," siger Henrik Udsen, der afviser, at Per Kølle bliver forgyldt.

Per Kølle fortæller selv, at det er slut med en nørd som direktør, men at man skal have en rigtig administrator.

Bortset fra, at fratrædelsen sker lidt hurtigere end forventet, er alt fryd og gammen, fortæller han om sin nye rolle.

"Jeg sidder ude på sidelinjen ligesom en manager og kigger på det. Jeg skal være stand by. Man skal lige vænne sig til det. Jeg har været med siden, der var 3.000 domænenavne," siger Per Kølle.

Begge parter fortæller, at beslutningen er sket i fred og fordragelighed, og at ingen har smækket med døren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere