Artikel top billede

SAP i flæsket på Oracle på databasemarkedet

SAP skal have møvet sig frem i frontlinjen på database-markedet, hvor der er mange, mange milliarder at hente på software-salg.

Læs også:
SAP-topchef: Her er vores tre store satsninger

Sådan vinder du over SAP ved forhandlingsbordet

Europas største software-virksomhed, SAP AG, tager for alvor kampen op mod en af USA's største it-selskaber, Oracle, på databasemarkedet.

Det siger det tyske it-selskab i hvert fald selv, når det i næste måned på en konference i San Francisco - blot en halv times kørsel fra Oracles domicil i Redwood - vil løfte sløret for, hvordan SAP skal kæmpe med helt fremme i frontlinjen på databasemarkedet med salgstal i den tunge milliardklasse.

"SAP vil afsløre selskabets unified data management portfolio og demonstrere, hvordan vi vil blive en førende database-leverandør," lyder det i en pressemeddelelse fra SAP om den kommende konference ifølge Reuters.

Partnere og konkurrenter

Selvom 34 milliarder kroner opkøbet i 2010 af verdens fjerdestørste database-selskab, Sybase, givetvis bliver en af hjørnestenene i database-satsningen, er Sybases direktør John Chen ikke blandt talerne på SAP-konferencen.

Heller ikke selv om SAP trods skarp fokus på at videreudvikle Sybase-softwaren til mobile enheder endnu ikke for alvor har vist, hvordan det vil integrere Sybases database-software med sine andre produkter.

Når og hvis SAP smider en database-bombe ud på markedet om en måneds tid, vil det tyske it-selskab samtidig gå i skarp konkurrence med to af sine tætteste salgspartnere, IBM og Microsoft, der ligger henholdsvis nummer to og tre efter Oracle på listen over de største database-selskaber.

IBM og Microsoft har overfor Reuters ikke ønsket at kommentere på, hvordan SAP's mere aggressive database-strategi vil få indflydelse på deres fremtidige samarbejde.

Taler om mobility

Udover fokus rettet skarpt mod database-markedet vil SAP på konferencen i San Francisco også tale om mobility.

Det er et emne, som SAP's danske topdirektør Jim Hagemann Snabe flere gange velvilligt har fortalt vidt og bredt om.

Senest gik han på scenen på SAP's store europæiske konference Sapphire med 10.000 tilhørere i Madrid og udstak tre retningslinjer for SAP i de kommende år, hvoraf mobilitet var et af dem.

SAP's tre storsatsninger kan du læse mere om her.

Læs også:
SAP-topchef: Her er vores tre store satsninger

Sådan vinder du over SAP ved forhandlingsbordet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere