Artikel top billede

Foto: Povl Rasmussen (Foto: Povl D. Rasmussen)

Direktører scorer fed bonus trods it-fiasko

Lønsystem giver bonus til topembedsmænd på trods af deres ansvar for skandaleramte it-projekter.

Der er ingen sammenhæng mellem udbetaling af lønbonus til danske, statslige topchefer og opfyldelse af de mål, som de forventes at nå.

Det konkluderer en forsker-rapport ifølge Politiken

Professor Jørgen Grønnegaard og Anne Skorkjær Binderkrantz fra Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet, der står bag undersøgelsen, har tjekket 124 direktører i statslige styrelser.

"I teorien er der fin sammenhæng mellem de bonusser, der bliver udbetalt ved årets udgang, og målopnåelsen. Men sådan forholder det sig bare ikke i praksis," fortæller Anne Storkjær Binderkranz til Politiken.

Fagforeningen DJØF mener ordningen har brug for et "serviceeftersyn."

Og hos Moderniseringsstyrelsen, der udstikker retningslinjer på området, erkender man også, at der kan laves tættere kobling mellem resultater og lønnen. 

Bizar bonus for Polsag

På it-området har flere debattører og politikere da også undret sig over de bonusser, der er blevet udbetalt til ledere, der har haft ansvaret for fejlslagne it-projekter.

Senest har Computerworld beskrevet, hvordan Rigspolitichefen på trods af at bære det formelle ansvar for Polsag, der kostede en halv milliard skattekroner, men blev droppet, fik næsten hele sin bonus på 100.000 kroner udbetalt i både 2009 og 2010.

Også anden ledende medarbejder hos politiet med ansvar for projekt fik udbetalt bonus.

Tinglysnings-bosser fik bonus

Også de ansvarlige for den Digitale Tinglysning, hvor der fortsat verserer en erstatningssag rejst af borgere, som følge af massive problemer, fik løn-bonus.

Faktisk skrev Computerworld, at projektlederen for det skandaleramte projekt over fire år fik 390.000 kroner i bonus.

Også direktøren for Domstolsstyrelsen fik bonus på trods af skandalen. På tre år fik han tilsammen 265.000 kroner

Dengang forsvarede bestyrelsen for Domstolsstyrelsen bonussen med, at det var en indsats på hele Domstolsstyrelsens virkeområde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere